Бранислав Недимовић: До краткорочне несташице млека дошло јер је у суседним земљама оно било скупље, па је прерађивачима било исплативије да млеко њима продају

nedimovic

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је до краткорочне несташице млека дошло јер је у суседним земљама оно било скупље, па је прерађивачима било исплативије да млеко њима продају.

„Ових дана постоји доста информација и дезинформација почев од тога да нема крава па до тога да млека нема у продавницама. Чињеница је да је литар млека у Србији коштао до 119 динара, а цена литре млека у окружењу кретала се од 1,35 до 1,7 евра и чим је таква разлика, аутоматски прерађивач гледа да прода скупље“, рекао је министар на телевизији Пинк.

Он је додао да се тако „упада у маказе“ јер тржиште тражи млеко, а произвођачи траже цену за своју робу и дође до краткотајних несташица, као што је било и са шећером пре поскупљења.

Недимовић је казао да је додатни проблем што Бугарска, Северна Македонија, Румунија и Црна Гора млечну индустрију више немају, односно ако и производе то је много мање од потреба, а једине које имају млека су Србија и Босна и Херцеговина.

(Бета)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас