Сам против целог Бајденовог тима: Први детаљи разговора Путина и америчког председника

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Screenshot_32
Председници Русије и САД, Владимир Путин и Џозеф Бајен, разговарали су путем видео линка на више тема – од Украјине до сајбер криминала, саопштила је Бела кућа након разговора два лидера који је трајао више од два сата.
Бајден је, како се наводи у саопштењу, изразио озбиљну забринутост председнику Русије у вези са гомилањем руских трупа на украјинској граници. Он је јасно дао до знања да ће САД и њихови савезници одговорити оштрим економским и другим мерама на војну ескалацију, ако до ње дође.
Како се додаје Бајден је током разговора потврдио подршку суверенитета и територијалног интегритета Украјине и „позвао на деескалацију и повратак дипломатији“.
„Оба председника су поручила својим тимовима да наставе са радом. САД ће то чинити у тесној координацији са савезницима и партнерима“, саопштила је прес-служба Беле куће.
Како се наводи, Путин и Бајден су разговарали и о стратешкој стабилности, сајбер криминалу, као и о заједничком раду на решавању регионалних питања, укључујући проблем Ирана.
Бела кућа је објавила фотографију са самита на којој се види да на једној страни руски председник седи сам, док с друге стране америчког председника окружује цео тим.
председника окружује цео тим.
Састанак је одржан путем видео линка и био затворен за јавност. Новинарима је био показан само почетак састанка, где су два лидера поздравили један другог и разменили неколико фраза. Састанак је настављен у четири ока.
Спутник
Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас