(ВИДЕО) Како је Звездан Ристић приведен у полицију након што је добио одликовање…

Screenshot_601

На свечаности у Куршумлији на којој је Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања додељивао борачке споменице, Звездан Ристић из овог места, носилац Ордена за одбрану и безбедност, развио је транспарент на коме је писало „Космет је Србија, Вучић је издајник“, после чега је приведен у полицију да би дао изјаву тим поводом.

 

Селаковић је додељивао споменице борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца, а како за Данас каже приведени Ристић, све је, заправо, „била јефтина предизборна кампања“.

Он годинама покушава да побољша статус бораца у Куршумлији, а сви његови предлози до сада су од стране локалне власти редовно одбијани.

 

 

– Фрапирало ме је то што су дошли овде да деле нека одликовања, односно организују своје предизборне скупове. Сад обећавају да ће нам решити све проблеме, а 23 године не раде ништа. Борци живе у јако бедним условима, од срамоте многи више ни не желе да причају о свом статусу и овој теми. Када сам показао транспарент у сали је настао шок. Пришао ми је један од помоћника министра и рекао да то није коректно. Одговорио сам му да тек није коректно ово што они раде, злопотребљавају борце у политичкој кампањи – рекао је Ристић.

Како истиче, након што се руковао са министром, раширио је транспарент. Уредно га је после тога вратио у џеп од јакне и кренуо ка излазу, а обезбеђење министра није знало да ли да крене за њим. Ипак, без проблема је изашао из сале и отишао кући. Након 15 минута на врата му је покуцао полицајац и саопштио како мора да се јави у полицијску станицу да да изјаву.

 

– Транспарент који сам раширио сматрам да је тачан. Ако они имају право да организују овакав скуп, злоупотребљавајући борце и делећи неке споменице које су штампане скоро па на тоалет папиру, имам и ја право да искажем свој политички став. Дао сам изјаву у полицији, сви су према мени били коректни и пуштен сам кући. Не сматрам да сам учинио било какво недело, нити сам коме угрожавао безбедност, нити сам позивао на насилну смену руководства – наставио је Ристић.

У војсци је, каже, радио од 1993. до 2007. године. Када је угашен Приштински корпус био је старији водник и од тада на бироу рада.

 

До 2020. године био је члан Спрске радикалне странке, али је, како истиче, након притиска из Београда да се уђе у коалиционе договоре са Српском напредном странком на локалу, отишао из партије и сада наступа као самостални одбоник у Скупштини општине Куршумлија.

 

Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас