Зорана Михајловић: Срби желе у ЕУ

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
EU

БЕОГРАД – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да је чланство Србије у ЕУ стратешки циљ и да је задатак свих чланова Владе да спроводе ту државну политику.

„Како год изгледало кроз таблоиде, задатак свих нас у Влади је да спроводимо политику ове државе, а то је пут ка чланству у ЕУ. Географија је неумољива, ми јесмо Европа, не можемо бити руска губернија, кинеска покрајина или 51. држава САД. Ми припадамо Европи и без обзира на све опструкције ми тим путем идемо, јер нема трећег пута и нема ни успоравања, то није рекао ни председник Србије, ни премијерка, ни министарка за европске интеграције. То што таблоиди пишу негативно и често неистинито и о ЕУ и о САД не значи да смо променили стратешки циљ“, казала је Михајловић за телевизију Инсајдер, саопштено је из њеног кабинета.

Михајловић је, одговарајући на питање о нападима и увредама на њен рачун, рекла да је у политику и у СНС ушла како би помогла држави, а не себи.

„Прво кад погледате ко ме критикује, напада и вређа, заиста не мислим да је битно да на то одговарам. Постоје одређене групе људи који и даље живе у прошлости и превише су радикални. Ја нисам радикална и зато ме често нападају и то углавном у провладиним медијима, а онда говоре како мене други медији штите. Не, мене нико не чува, нико не штити и не постоји нити један разлог да прећутим. Ја сам у Српску напредну странку ушла као доктор економских наука, са 20 година радног стажа да бих помогла и странци и држави, а не себи и то је разлика која се све више види.

Она је говорећи о новој Влади навела да је кључно да њу чине стручни, образовани људи са ауторитетом“, казала је министарка.

Додала је да ће они који буду у влади морати озбиљно да раде.

„Била сам и у ранијим владама и могу да направим поређење, и мислим да смо могли да будемо ефикаснији, себе такође стављам у ту групу. Свако од нас треба да зна шта може или не. Када је реч о енергетици, то је ресор који је много патио, није било развоја ни брзине и ако нећемо ништа да мењамо онда мени ту није место“, рекла је она.

НСПМ

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас