12 Пољака који су изгинули у саобраћајној несрећи у Хрватској пошло на ходочашће у Међугорје

Screenshot_1

У стравичној несрећи која се догодила у Хрватској пре два дана страдало је дванаест Пољака који су пошли у ходочашће у Међугорје.

Приликом слетања аутобуса пољских регистарских таблица са ауто-пута у Хрватској погинуло је 12 особа, саопштио је потпредседник владе и министар унутрашњих послова Давор Божиновић.

Он је навео да је 11 особа погинуло на месту несреће, а да је још једна преминула у болници, преноси портал Индеџ.

Божиновић је додао да међу теже повређенима има оних који се боре за живот.

„Доста је озлеђених људи. У овој несрећи имамо само оне који су изгубили живот и оне који су повређени. Нема никога ко је прошао без повреде“, рекао је Божиновић.

Навео је да су у да су у аутобусу била 43 путника.

„Аутобус је ишао из места у близини Варшаве. Према неким информацијама ради се о групи која је планирала ићи на ходочашће у Међугорје“, рекао је Божиновић.

До несреће је дошло око 5.40 сати на 62. километру ауто-пута А4 у смеру ка Загреба, између места Јарек Бисашки и Подворец.

Саобраћај се одвија у једној траци.

Подсећамо да се у близини католичког ходочасног места Међугорје налази јама Голубинка у коју су усташе клале и бацале невине цивиле Пребиловаца. Покољ српских цивила од стране усташа догодио се управо 6. августа 1941. На целом том простору у Херцеговини више је јама, што познатих шђто непознатих и без сведока у које су усташе бацале преклане српске цивиле.

Званично Ватикан нема никакав став о Међугорју, нити га негира, нити признаје за место где се наводно догодило чудо јављања „Госпе“.

Занимљиво је да је пољски надбискуп Хенрик Хосер који је посебни папин изасланик за Међугорје задужен да испита „чуда“ која се тобоже дешавају, поменуо да у Међугорју делује и „напуљска мафија“.

https://prst.rs/12-poljaka-koji-su-izginuli-u-saobracajnoj-nesreci-u-hrvatskoj-poslo-na-hodocasce-u-medjugorje/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас