Стрелков осуђен на 4 године: Његова опроштајна порука

3802845_igor-strelkov_ls

Опроштајна порука од осуђеног Стрелкова

Незадовољни „терориста сa Телеграма“ починио последњи чин говора мржње

ЕДВАРД СЛАВСКУАТ

26. ЈАНУАР 2024

Упознај свог непријатеља

25. јануара, на рођендан Владимира Олександровича Зеленског, Игор Стрелков—који је три месеца пре хапшења упозорио да „они који су пренели свој капитал и своју лојалност Западу и даље остају на власти [у Русији]“ и да траже „директан дослух са непријатељ” — осуђен на четири године затвора након што је тајно суђење у Москви показало ван разумне сумње да је опасан екстремиста.

За оне који не знају: Стрелков је мали блогер без икаквих последица који је починио бројне злочине против руске државе, укључујући „постављање питања“ и „покушавање учешћа на председничким изборима“. Било је време да ово чудовиште оде у затвор. Да све иде по плану, још један доказ је и чињеница да је Стрелков коначно приведен правди.

РТ је 2015. описао побуну у источној Украјини као „Стрелковљев узрок“. Премотавање унапред до 2024.: Тајно суђење у Москви проглашава Стрелкова кривим за екстремизам и осуђује га на четири године затвора. Стани и размисли о томе. Знам шта неки од вас мисле: зар не постоји шанса да ће можда Роман Абрамович спасити Стрелкова у свом приватном авиону, као што је то учинио са командантима Азова заробљеним у Мариупољу? Не, нема шансе за ово, јер Стрелков не воли Абрамовича и чак је сугерисао да овај пријатељски олигарх и носилац пасоша УК није Рус нити Руски патриота! Заиста, четири године нису биле ни приближно довољне за овакве ствари.

Игор Стрелков је нитков и издајник, али у интересу поштења одлучио сам да објавим његову телеграм поруку „збогом, идем у затвор“:

„О пресуди Стрелкову“

Пре свега, пресуда против мене је доказ да руске власти озбиљно верују да је криза превазиђена и да нема потребе да се цинцулира са „критизерима“ јер виде блиставу геополитичку победу која ће све отписати. Они, по свему судећи, уопште не разматрају могућност пораза у рату. Истовремено, процењујући ситуацију у позадини и на фронту, долазим до сасвим другачијег закључка. По мом мишљењу, Сједињене Државе и њихови савезници заиста више не верују у могућност „победе“ Украјине. Међутим, ни са мање разлога не верују у могућност руске победе.

У овој ситуацији, спољни и унутрашњи непријатељи Русије се кладе на даљу деградацију друштвено-економске сфере земље, која ће пре или касније (у недостатку одлучне војне победе) довести до унутрашњих политичких катаклизми и једностраног прекида војне акције Москве са накнадним продубљивањем велике невоље.

Такозвана „Украјина“ не брине о својим власницима и никада није. Истовремени колапс Руске Федерације и Украјине је можда и најпожељнији сценарио за колективни Запад.

Сетимо се да јака централна власт, авај, ни на који начин није спречила распад једне државе 1991… Штавише, само присуство нуклеарног арсенала може постати убедљив разлог да земље НАТО подрже интервенцију на руској територији у како би се нуклеарни капацитети ставили под контролу и ликвидирали.

О сопственој судбини у контексту следеће националне трагедије коју већ доживљавамо (нема другачије да се назове грађански рат између Руса и Руса на територији Украјине), могу само да кажем да је разумљива горчина у мојој души. је помешан са извесним осећајем задовољства… Не могу а да не приметим да су први пут после 10 година после догађаја из 2014. године власти престале да ме игноришу. […]

На крају, моје [време у затвору] ће свакако бити од користи непријатељима Русије, јер ћу, с једне стране, бити „неутралисан“ снагама мојих потенцијалних савезника, а с друге стране, мој пример ће бити одличан „демотиватор” за свакога ко је спреман да брани земљу на позив своје душе, а не по налогу претпостављених.

Игор Стрелков. 25. јануара 2024. године.

https://edwardslavsquat.substack.com/p/a-farewell-message-from-convicted?utm_medium=email&utm_campaign=email-restack-comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас