1од5 милиона: Лончаре, зашто је скоро 14.000 медицинара на Бироу, а људи УМИРУ јер нема ко да их лечи?

1od5

Уместо што се министар здравља Златибор Лончар поново бави кризним ПР-ом породице Вучић, боље нека одговори на питање зашто се, усред епидемије која је разорила наше здравство, скоро 14.000 медицинара налази на бироу за незапослене уместо у болницама и домовима здравља.

Министре, људи широм Србије умиру зато што нема довољно медицинског особља да им пружи неопходну негу. Људи широм Србије умиру не само од последица короне, већ и од других болести. Људи са тешким малигним и кардиоваскуларним обољењима не могу да добију адекватну терапију због преоптерећености здравственог система. Да ли знате како се данас осећа човек коме је дијагностификован злоћудни тумор, и кога изнова и изнова шаљу кући са знањем да у њему тумор расте али се операција одлаже јер, ето, “здравствени систем је преоптерећен”? Знате ли шта је са другим тешким хроничним обољењима која захтевају редовно праћење? Е па не прате се.

Ово мало лекара и медицинског особља је на измаку снага. “На дугме” их пребацујете из једне ковид болнице у другу. Не постоји никаква иоле рационална организација здравствене службе.

Шта је било, министре, са вашим најавама како ћете запослити медицинске раднике, повући их са Бироа? Пошто видимо да су на Бироу бројке готово непромењене и да скоро 14.000 медицинских радника чека на посао. Kолико још људи треба да умре због немогућности лечења да бисте се ви дозвали памети и запослили ове медицинске раднике а не да их, попут многих раније, извезете у Немачку? Kолико још лекара треба да падне на нос од исцрпљености да бисте се ви досетили да им олакшате тако што ћете запослити медицинске раднике са Бироа?

И уместо да се позабавите тиме што нам људи због немогућности лечења умиру, ви се данас по режимским медијима бавите одбраном лика и дела Александра Вучића и његовог сина од умишљених напада. Топло вам препоручујемо: одбрану Вучићевог клана препустите вашој супрузи, адвокатици Весни Лончар. Она се ипак већ доказала у одбранама криминалаца великог калибра, као адвокат чланова Шарићевог нарко картела, али и као заступник браће и кумова врхушке СНС-а.

——-
#1од5милиона
Балканска 27, Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас