АКО ЛИМАН НАПУСТИ СРБИЈУ, КИТИЋЕ СЕ СВОЈИМ ЗАСТАВАМА, А САДА ЈЕ ЛОГИЧНО ДА СЕ ДИЧИ ЗАСТАВАМА СРБИЈЕ“

Panaotovic

Социолог Бојан Панаотовић изјавио је данас да:“Представници одређених политичких групација дижу хистеричну буку због акције патриотски оријентисаних грађана, који су бојили одређене бетонске површине бојама наше националне заставе у новосадском насељу Лиман. Занимљиво је да алергичнима на боје наше заставе никада није тако страшно боло очи то што су, не само поменуте, већ и многе друге површине деценијама уназад исцртане и исписане сваковрсним шкработинама, вулгарностима, сексизмима и порукама нетрпељивости, сваке врсте. Поставља се још једно, круцијално питање – зашто би застава Србије, сметалa било коме у Србији?

Даље, ако је Лиман у Србији, није ли потпуно природно да, у сусрет дану који ће обележити славу наше заставе, у овим бојама уживамо у читавој Србији, па и на Лиману? Неупућени нека кликну на гугл и погледају како се дан заставе обележава у земљама широм Планете, а нека посебно обрате пажњу како се овај дан обележава у шампиону западне демократије – САД, где се институције и грађани такмиче ко ће лепше и више да истакне боје америчке заставе. Погледајмо, данас, како се дуж Београда и дуж Новог Сада виоре, паралелно, заставе Србије и Немачке, у част доласка канцеларке Меркел, и како нико не диже глас против тога и не треба да диже јер морамо да градимо пријатељства и партнерства са моћним силама ако желимо просперитет. Компаније које долазе из земље канцеларке Меркел, запошљавају десетине хиљада радника у Србији и само ту чињеницу да узмемо у обзир, ваља поздравити Немачку заставу на нашим улицама. А како би нам тек могла сметати застава наше мајке Србије?

На послетку, ако би Лиман напустио државу Србију и постао независан, сасвим би било природно да се кити својим заставама. А пошто је део града кога с правом прозваше српском Атином (а ценим да ће тако остати довека), шта је логичније од тога да се и Лиман поноси заставама Србије!“

Војвођанске вести 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас