Александар Вулин одбрусио Америци: Србија није велика земља, али није ни резерват

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Vulin

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин реаговао је на коментар Стејт департмента да је споразум Србије са Русијом „корак у погрешном смеру“.

„Саопштење Стејт департмента у коме се Србија критикује, јер је потписала План консултација са Руском Федерацијом, је изненађујуће и корак у погрешном правцу, да се послужим језиком Стејт департмента. Србија није урадила ништа што је у супротности са међународним правом, а посебно није урадила ништа што је противно интересима њених грађана, што је за нас у Србији мера свих ствари“, каже Вулин.

Он тврди да САД „седе у Савету безбедности Уједињених нација са Руском Федерацијом, а од Србије очекују да постане део антируске хистерије“.

„Као и на примеру непоштовања територијалног интегритета Србије, а захтевом да је Украјина неповредива, САД потврђује да су лицемерје и дупли стандарди једина константа политике великих сила, а посебно оних који су бомбардовали Србију. Ми смо малобројан народ, али смо слободан народ и док нас води Александар Вучић, остаћемо слободни и сами ћемо одлучивати ко су нам пријатељи и са киме и како сарађујемо. Србија није велика земља, али није ни резерват, ми одлучујемо сами“, изјавио је Вулин, коментаришући саопштење Стејт департмента у коме се критикује потписан План консултација између Србије и Русије и истиче да Србија не би требало да проширује сарадњу са Русијом.

(Данас)

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас