Александар Вулин одбрусио Америци: Србија није велика земља, али није ни резерват

Vulin

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин реаговао је на коментар Стејт департмента да је споразум Србије са Русијом „корак у погрешном смеру“.

„Саопштење Стејт департмента у коме се Србија критикује, јер је потписала План консултација са Руском Федерацијом, је изненађујуће и корак у погрешном правцу, да се послужим језиком Стејт департмента. Србија није урадила ништа што је у супротности са међународним правом, а посебно није урадила ништа што је противно интересима њених грађана, што је за нас у Србији мера свих ствари“, каже Вулин.

Он тврди да САД „седе у Савету безбедности Уједињених нација са Руском Федерацијом, а од Србије очекују да постане део антируске хистерије“.

„Као и на примеру непоштовања територијалног интегритета Србије, а захтевом да је Украјина неповредива, САД потврђује да су лицемерје и дупли стандарди једина константа политике великих сила, а посебно оних који су бомбардовали Србију. Ми смо малобројан народ, али смо слободан народ и док нас води Александар Вучић, остаћемо слободни и сами ћемо одлучивати ко су нам пријатељи и са киме и како сарађујемо. Србија није велика земља, али није ни резерват, ми одлучујемо сами“, изјавио је Вулин, коментаришући саопштење Стејт департмента у коме се критикује потписан План консултација између Србије и Русије и истиче да Србија не би требало да проширује сарадњу са Русијом.

(Данас)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас