Александар Вулин: Повучен Нацрт закона о полицији

Policija
Нацрт закона о унутрашњим пословима је повучен, саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

У саопштењу министра полиције, се наводи, између осталог, да га је председник Србије замолио да повуче нацрт закона.

Саопштење преносимо у целости:

„1903. године у Београду су избиле крваве демонстрације, јер је полиција донела уредбу по којој су калфе морале да у легитимацији имају фотографију. 2014. године, Закон о раду који је променио Србију, дочекан је демонстрацијама и претњама побуном.

Обавезно остављање отисaка прстију било је нападано као кршење слобода и означено као полицијска репресија. Правно регулисање постављања камера које би препознавале лица и силуете и немерљиво помогле полицији да решава убиства и најтежа кривична дела, нападнуто је од свих западних невладиних организација и њихових финансијера и налогодаваца. Борбом против свега новог у сектору безбедности, убице и лопови ће бити мало сигурнији, а полиција и грађани ће бити много несигурнији.
Камере које су Лондон учиниле безбедним нападнуте су у Београду, оно што је добро за грађане ЕУ означено је као репресија за грађане Србије. Обавештајним радом дошли смо до информација да је неколико страних западних обавештајних служби преко своје агентурне мреже у медијима, невладиним организацијама и политичким партијама извршило медијску припрему за организацију насилних протеста који за циљ имају дестабилизацију Србије. Њима српске главе нису битне и спремни су да их бацају у бесмисленим сукобима.

Сагледавајући све чињенице, председник Вучић ме је замолио да Нацрт закона о унутрашњим пословима повучем из процедуре. Председничка се не пориче, и ја ћу то урадити. Ово је мој лични пораз и ја ћу сносити његове последице, али и овим путем желим да упознам јавност да ћу наставити да се борим за безбедну Србију упркос агентима и њиховим финансијерима.

Нацрт закона о унутрашњим пословима је повучен, мораћете потражити неки други разлог за крв на улицама Београда“, саопштио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Све о томе шта је садржао повучени Нацрт закона о унутрашњим пословима можете прочитати у Спутњиковој анализи – Шта Србији доноси нови закон о полицији – велике промене већ поделиле јавност.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас