Америчка амбасадорка у Црној Гори забринута због мешања „страних фактора“; Америка је домаћи фактор

americka ambasadorka u CG
„Позивамо Владу, премијера, господина Бечића и Абазовића да остваре обећања дата пре годину дана, да ће Црна Гора остати на евроатлантском курсу“, рекла је америчка амбасадорка

Последња дешавања у Црној Гори брину западне партнере, поручила је америчка амбасадорка у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Рајзинг Рајнке је на конференцији Дигиталног форензичког центра позвала политичке актере на смиривање тензија после свих септембарских дешавања која су црногорско друштво додатно поделила, пренела је РТЦГ.

„Позивамо Владу, премијера, господина Бечића и Абазовића да остваре обећања дата пре годину дана, да ће Црна Гора остати на евроатлантском курсу, да одрже те кључне елементе црногорске иностране политике, који су битни како би се убрзао процес приступања ЕУ. Апелујемо на председника Мила Ђукановића, ДПС и опозицију да сарађују и раде у интересу јавности“, поручила је Рајзинг Рајнке.

Она је додала да су потребни заједнички језик и конструктивна решења уместо реторике која дели људе.

„Желим да укажем да је европска будућност оно што сте сви изабрали као прави пут Црне Горе. То је оно око чега се сви слажете. Фокусирајте се на идентификацију оних области где се може остварити напредак. Избегните поделе, подизање тензија које би дале плодно тле за малигне утицаје, и то је смер у којем треба ићи“, поручила је америчка амбасадорка.

Она је, како преноси РТЦГ, подсетила и на то “који је пут за развој државе“.

„Фокусирајте се на привреду, образовање, стављање пандемије под контролу, а не на политичка питања, која деле друштво попут пописа, на који се цинично позивају они који се надају да ће то додатно да подели друштво“, изјавила је Рајзинг Рајнке.

Дугорочан напредак Црне Горе зависи од грађана, поручила је америчка амбасадорка на конференцији Дигиталног форензичког центра, на којој је саопштено “да се мора зауставити утицај страних актера“ који, како је оцењено, “подривају демократију у Црној Гори“, преноси црногорски јавни сервис.

Све о извештају Дигиталног форензичког центра можете прочитати ОВДЕ 

Б92 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас