Бојан Панаотовић: КУЦНУО ЈЕ ЧАС ДА МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УРАДИ ВЕЛИКЕ СТВАРИ СА ПОЗИЦИЈЕ ВЛАСТИ

panaotovic

 

Срби и грађани оријентисани на побољшање односа са Србијом желе своје представнике у влади Црне Горе

Како се ближи месец јун и најављена реконструкција владе Милојка Спајића тако расту и спекукације, али и борба и лобирање ко ће у исту ући а ко остати у опозиционим клупама.

Милан Кнежевић и ДНП оправдано револтирани одлуком Спајића да подржи резолуцију о Сребреници у УН испоставила је одређене резерве и услове за улазак у владу, међу којима је на првом месту резолуција о Јасеновцу коју би требало да донесе парламент Црне Горе. Ваља имати на уму да у деликатном и узаврелом геополитичком тренутку у коме се налазе Европа, Балкан па и читава планета, било би од суштинског значаја за интересе грађана Црне Горе који се осећају као Срби да имају своје адекватне представнике у влади.

Чини се да је Мандићев НСД одлучио да начини тежак корак и уђе у владу која је забила нож у леђа Србији и Србима, имајући у виду ширу слику, а она показује да ће се за Србе и српске интересе много више учинити из позиције власти него из опозиционих редова. Ипак, улазак Мандићевог НСД-а без ДНП-а Милана Кнежевића био би фаличан и крњи.

Уместо ДНП-а у владу ће засигурно ући БС, ХГИ и још неколико филијала ДПС-а, чиме ће утицај и глас НСД-а бити скрајнут и умањен. Ваља поставити питање свим часним људима и прекаљеним борцима против аутократије из ДНП-а, да ли је боље да потпредседник владе за инфраструктуру буде Милан Кнежевић или Ервин Ибрахимовић? Да ли ће се права Срба боље штитити из владе или ван ње? Да ли се објављивање резултата пописа може контролисати из опозиционих клупа?

Ваља напоменути да америчка амбасадорка Џуди Рајзинг Ранке наглашава да је разговор о Јасеновцу и о злочинима и геноциду који је почињен тамо, на месту и у реду, чиме је Спајићева влада добила имплицитну поруку да се кључни међународни фактор неће противити изгласавању исте. Пре него што ДНП донесе коначну одлуку, ваља се подсетити старе народне мудрости која гласи:“Три пута мери, једном сеци!“ Историја не пружа бесконачни број прилика.

Срби и грађани оријентисани на побољшање односа са Србијом желе своје представнике у влади Црне Горе. Милана смо гледали као оштрог опозиционара и једног од најбољих реторичара у новијој историји балканског парламентаризма, али сада је куцнуо час да се за грађане учине велике ствари са позиције власти!

aloonline.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас