Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vidovdanrs/public_html/wp-content/plugins/easy-google-adsense/main.php on line 185

Борбе у Бахмуту као у Мариупољу – воде се воде и 320 метара испод земље

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Izvor: Reuters/Alexander Ermochenko

ХОЋЕ ЛИ КИЈЕВ НА ОДБРАНУ СЕВЕРСКА, БАХМУТА, КРАМАТОРСКА И СЛАВЈАНСКА ПОТРОШИТИ БРИГАДЕ СПРЕМАНЕ ЗА ПРОЛЕЋНУ ОФАНЗИВУ?

Са стране града Кременаја напредују руски падобранци према Јампољу. Са задатком да једним краком код тог града пресеку пут који Северск спаја са Красним Лиманом, а другим продиру према самом Лиману из којег ће успешно залазити иза леђа Славјанску

„Вагнеровци“ са стране Соледара нападају према Рај-Александровки ради пресецања саобраћајне везе Северска са Славјанском. Истовремено се – одбијајући нападе нових снага које Кијев убацује у борбу – примичу Орехово-Васиљевки из које такође могу да додатно угрожавају Северск са југа и да напредују на запад

И БАХМУТ – као и Мариупољ – има свој „Азовстаљ“. Зове ае „Артјомовски завод за обраду метала“ (АЗОМ).

Као и у случају Мариупоља, рат се преместио у катакомбе испод тем огромне фабрике и од његовог исхода умногоме ће зависити и судбина украјинског гарнизона у Бахмуту.

Јуришни одреди „Вагнера“ ушли су на територију АЗОМ-а са севера и после само неколико сати борби продрли у његове подземне комуникације.

Борбе су јуче вођене и на дубинама до 320 метара!

Испод тога града постоје подземни пролази и у десет нивоа!

То Укрима – с обзиром на то против њих ратује „Вагнер“ – сигурно неће много помоћи. Тим пре што их сада озбиљно са североистока угрожава војска руског Западног војног округа.

Са стране града Кременаја напредују руски падобранци према Јампољу. Са задатком да једним краком код тог града пресеку пут који Северск спаја са Красним Лиманом, а другим продиру према самом Лиману из којег ће успешно залазити иза леђа Славјанску.

Тако и операције према том важном граду улазе у систем спојених послуда са руским дејствима на ратиштима Северска и Бахмута.

„Вагнеровци“ са стране Соледара нападају према Рај-Александровки ради пресецања саобраћајне везе Северска са Славјанском. Истовремено се – одбијајући нападе нових снага које Кијев убацује у борбу – примичу Орехово-Васиљевки из које такође могу да додатно угрожавају Северск са југа.

Чим се Руси додатно `спусте` према Лиману и преузму контролу над мостовима на реци Северски Доњец, а „Вагнеровци“ уђу у Рај-Александровку – украјински гарнизон у Северску, са хиљадама војника, наћи ће се можда и у тежој ситуацији од Укра и натоваца који се још држе у Бахмуту иако су се Руси већ учврстили и на западној обали реке Бахмутке.

Проблем кијевског режима ће бити и у томе што су Орехово-Васиљевка и Рај-Александровка, као и Никифоровка која се налази између њих, важне тачке на утврђеној линији на којој ће Укри бранити Краматорск и Славјанск.

То је линија коју украјинска команда Исток утврђује од лета 2022-ге. И у њу полаже велике наде.

Војни аналитичар Јуриј Подољака сматра да ће Кијев на одбрану својих гарнизона у Северску и Бахмуту и позиција испред Славјанска, Караматорска и Часовог Јара `потрошити` јединице које је спремао за своју најављивану пролећну контраофанзиву.

Да те офанзиве, дакле, може и не бити…

Извор: Факти

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас