Борис Тадић: Наравно да могу да победим Вучића на председничким изборима

Boris Tadić

„По ко зна који пут део опозиције је, нажалост, поново срушио идеју јединства и одбио сваки предлог сарадње у последњих годину дана. Међутим, увек смо побеђивали у околностима у којима већина у ту победу није веровала. Победа је увек могућа“, поручио је лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић.

Он је, гостујући на телевизији Еуроњуз, рекао да није видео никога ко је у свом политичком животу признао своје грешке на начин на који је он то урадио.

„Огромне сам грешке признао, огромне кадровске грешке, имао сам одређене грешке и са аспекта јасне и спољне политике и унутрашње политике, али ја сам о томе говорио хиљаду пута“, рекао је Тадић.

На питање да ли би могао да победи Александра Вучића на председничким изборима, Тадић је одговорио: „наравно да могу“.

Одговарајући на питање зашто то до сада није урадио, лидер Социјалдемократске странке рекао је зато што је „преузео другачију улогу“.

„Моја улога није била да ја будем водећа личност у опозицији“, додао је Тадић и подсетио да је желео да се повуче са места председника Демократске странке, која је тада постајала опозициона.

„У том тренутку Демократска странка показује намеру, вођена од (Драгана) Ђиласа и (Бојана) Пајтића да уђе у коалицију са (Александром) Вучићем на локалу, јер они су променили одлуку коју сам још ја као председник странке наметнуо странци, а то је да се не улази у локалу коалиције. Они су након тога променили ту одлуку“, навео је Тадић.

(Данас)


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас