БРАЋО СРБИ, НЕ РАДИТЕ ТО СЕБИ: Чешки политичар о чланству Србије у ЕУ

ЕУ

Србија је увек била прави, а понекад чак и једини пријатељ и савезник Чехословачке, изјавио је члан чешке партије Слобода и директна демократија, заменик председника Одбора за спољне послове чешког парламента и бивши дипломата Јиржи Кобза, говорећи о могућем уласку Србије у Европску унију.

Чешки и српски партизани су „ратовали против нацизма и зато имам посебан однос према тој земљи“, изјавио је Кобза за Спутњик.

Чланство у ЕУ више не представља предност, напротив, видим га као јачање ропства пред корпорацијама, банкама и бриселском бирократијом.

Чињеница је да би чланство у ЕУ Србији могло да донесе неколико корисних ствари. Међутим, корист од тога ће имати највише корпорације ЕУ, јер ће имати доступ другој држави и њеним ресурсима и тржиштима.
Сматрам да је губитак великог дела независности фундаментални недостатак чланства у ЕУ, за којим следи и Зелено самоубиство ЕУ (Green Deal), миграциона политика ЕУ, такозвани Фонд за опоравак који ће донети бесконачне дугове и друге несреће. Надам се да ће постојати шанса да се то објасни нашој браћи Србима.

Сматрам да је интересантнији пут да се иде путем споразума и сагласности, немам у виду Лисабонски уговор или друге замке ЕУ које су засноване на обостраној користи. Управљајте стварима у односу на своје законе, са сопственом валутом и сопственом миграционом, пољопривредном и одбрамбеном политиком. Немојте да дођете у положај Пољске и Мађарске како бисте могли да живите без цензуре европског комесара Вере Јурове и без диктата ЛГБТ лобија. Све већи јаз између либералне или боље речено ултра леве Западне Европе и конзервативно-демократске Централне и Источне Европе је довољан повод за уздржаност.

Да ли би за Чешку чланство Србије у ЕУ требало да буде приоритетније него чланство Турске или Украјине?

─ Чланство Турске или Украјине, где је у току грађански рат, је за мене сада потпуно незамисливо.

Да ли чланство Србије у Европској унији може да компензује распад Југославије и бомбардовање Србије које је спровео Запад? За то је крив и Брисел.

─ Срамота ме је како су се понашале Европа и Чешка према Југославији. Не видим разлог због кога би друге земље требало да падну у шаке Бриселу.

На то гледам као на план којим би се завршило оно што је започето у Југославији 1990-их година, укључивши Србију у безуман Калергијев план за уништавање националних држава и независних нација. (Калергијев план је антисемитска теорија завере која је добила назив по Рихарду Калергију који је планирао да помеша беле европејце са другим расама путем миграција).

Браћо Срби, не радите то, немојте да погрешите као што смо то ми учинили 2004. године када смо се прикључили некој потпуно другој Европској унији него што је била она коју су створили Лисабонски споразум из 2007. године и сви договори који су настали после тога, закључио је Козба.

Извор: Искра 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас