Бранко Радун: Много смо се као народ огрешили о краља Александра

Kralj_aleksandar1
Радун на Х или бившем Твитеру @RadunBranko
Много смо се огрешили о Краља Александра. Много
Он је био победник Првог светског рата и створио је државу која је први пут објединила све Србе, али и друге народе око Србије као Пијемонта
Нападали су га као српског краља левичари због тога што је наводно био „диктатор“ и због „великосрпске хегемоније“ у његовој држави. То је и очекивано од левичара и оних који су били антисрпски настројени. 
Нападали су га и сада га куну многи националисти због тога што је направио југословенску државу. Оно јесте то био камен о врату Србима, али нисмо ми могли ни да бирамо. Тако су одлучили они који одлучују. Америка и Британија су наметнули Србији пројекат југословенске државе да би реализовали своје геополитичке циљеве а пре свега да би ограничили утицај Берлина и евентуално Москве на овим просторима. Томе им је служило и стварање низа нових држава али и савези као Мала Антанта. 
Треба да молимо нашег витешког краља Александра за опроштај за нападе и клевете и са десна и са лева. Много смо јогунаст и тврдоглав народ, много.
Овде сам рекао непопуларну ствар – Краљ Александар је био велики владар – последњи српски Краљ Оно што ми је занимљивије су коментари. очекивано већина националиста критикује Краља због југославије и то није спорно. Чак би се са већином написаног сложио.
Но оно што упада у очи је огорчење и потреба да се пљује владар који је већ девет деценија мртав. Дакле то видим као лично огорчење према човеку који нас је водио, али као према неком свом оцу или деди који нас је изневерио. То пљување и вређање које прелази сваку границу пристојности на парадоксалан начин говори да су Срби у души монархисти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас