Бранко Радун: Србија је битнија но што изгледа – пар пута је спасила свет

Foto: Promo
Радун на Х или бившем твитеру
@RadunBranko
Србија је много битнија но што смо тога свесни
У Првом светском рату су Савезници имали прве победе у Србији и пробој Солунског фронта је решио Први светски рат јер је довео до тога да су из строја избачени Турска, Бугарска па и Аустроугарска. Српска војска је од Солуна дошла до Алпа и Немачка је остала сама. То је довело до слома воље за борбом у немачкој јавности.
27. марта 1941 смо можда починили национално самоубиство али смо одложили напад Немаца на Москву за неколико месеци што се показало пресудно крајем 1941-ве године. Када су немачке трупе дошле до Москве дочекала их је необично јака зима и руске трупе које су дошле из Сибира. Да су којим случајем били ту два месеца раније Москва би готово сигурно пала и то би довело до другачијег тока рата на источном фронту који је одлучивао судбину светског рата и целог света. 
Деведесетих је Америка потрошила године на Србима уместо да је ишла на исток и ушла у Украјину па можда и у Белорусију који би били у НАТО-у. Тако би једном за свагда решили „руско питање“. Ово су речи Кисинџера. Дакле опет су Срби спасили Русију од западне експанзије иако тога можда нису били ни свесни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас