Чанак: „НИЈЕ НИ РЕПУБЛИКА НИ СРПСКА, ТО СУ „ПРИЧЕ ЗА МАЛУ ДЕЦУ““

Canak
  • Не мислим да актуелна власт као најважнији приоритет види распад БиХ, али је чињеница да је овог тренутка тензија коју диже Милорад Додик толико висока да је то недопустиво, то мора да се заврши

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак назвао је данас Републику Српску сјевероисточном Босном и Херцеговином, уз оцену да она, како је рекао, „нити је Република, нити је Српска, већ су све то приче за малу децу“.

– Друго, да кажемо да је Српска, па не знам баш да ли је српски то све што је урађено у њој и око ње и цели тај концепт функционисања. То је недопустиво – рекао је Чанак у изјави за сарајевску Н1 ТВ.

За Републику се, каже, „зна какав је облик државног уређења и зна се шта на може или не може“.

Додао је да БиХ “не може добро да живи“ док, како наводи, „из Србије и Хрватске постоје претензије на Босну”.

– Не може нико на Балкану да живи док неко има аутократски режим. Не мислим да актуелна власт као најважнији приоритет види распад БиХ, али је чињеница да је овог тренутка тензија коју диже Милорад Додик толико висока да је то недопустиво, то мора да се заврши – сматра Чанак.

Додао је да „то не може овако“.

– Не може неко да тврди да неће поштовати Дејтонски споразум и државу у којој је један од три њена највиша представника, како је то онда замислио. Не може ми неко рећи да је у Србији нека друга држава важнија у односу на њу. Тако је и за БиХ, не може ти бити важнија Србија ако си у БиХ – сматра Чанак.

(Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас