ЦРНА ГОРА ОПЕТ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Подржали апликацију тзв. Косова у Савет Европе

Фото: Скриншот Јутјуб

ДА се суштински ништа неће променити у односу званичне Подгорице према Србији, ни по одласку Мила Ђукановића са власти, потврдило је и данашње гласање на седници Комитета министара Савета Европе, на којој је одлучено да се апликација тзв. Косова за пријем у ову организацију проследи Парламентарној скупштини.

Наиме, делегација Црне Горе гласала је за кандидатуру лажне државе, чиме су само армирани антисрпски темељи црногорске политике, које је поставио недавно поражени тродеценијски владар Монтенегра.

Иако је његов наследник у лику Јакова Милатовића сео у вилу „Горица“ највише захваљујући гласовима српског народа, новој номенклатури у Подгорици то није представљало никакву препреку да се сврста на страну противника Србије.

Уосталом, овакав сценарио могао се и наслутити тек што је Милатовић отпио победнички шампањац.

Наиме, одмах по изборном тријумфу, а на питање какав ће његов однос бити према одлуци црногорске владе да призна независност Косова, одговорио је да је то за њега – завршена прича.

Кнежевић: Дританова Влада гласала да УЧК творевина уђе у Савет Европе

Милан Кнежевић реаговао је на ову одлуку Абазовићеве Владе и сматра да спада у једну од најсрамнијих у црногорској историји:

– Данас се званична Црна Гора у оставци на челу са Дританом Абазовићем гласајући на Комитету министара да тзв. Косово уђе у Савјет Европе, придружила оној Црној Гори Мила Ђукановића и Душка Марковића који су 2008. противно вољи 85 % грађана признали ову УЧК творевину.

Ова одлука Абазовићеве Владе спада у једну од најсрамнијих у црногорској историји и додатно усложњава друштвено политичке прилике како у Црној Гори тако и у региону. Ако расапала Влада Дритана Абазовића није имала људске и политичке храбрости да буде против, могла је гласати уздржано, и на тај начин показати да јој је стало до најбољих односа са Србијом. Али је очигледно постало правило да они који декларативно највише говоре о добросусједским односима суштински најдубље заривају нож у леђа Србији кад год им се укаже прилика за то.

Зато је ово данашње гласање Црне Горе за пријем Косова у Савјет Европе национална срамота коју ћемо морати да спирамо са нашег образа. Иако су многи тврдили да ће се Србија прва одрећи Косова и Метохије на овом гласању, Србија је гласала против. А против су између осталих гласали и Азербејџан и Грузија, који више имају свијести и братског разумијевања него црногорски квинташи који би се и рођене мајке одрекли ако би им стигао декрет из амбасаде. Зато данас гротескно звучи изјава Јакова Милатовића да би после Брисела желио да посјети Београд, јер управо је званична а мањинска Црна Гора данашњим гласањем одредила сљедећу Милатовићеву дестинацију, а то је Приштина. Ако се Јаков Милатовић не слаже с данашњим гласањем Владе Црне Горе о пријему тзв. Косова у Савјет Европе очекујем да се огласи и огради од овог терористичког акта државе чији је предсједник.

Такође, очекујем да се огласе и све оне институције, НВО и независни интелектуалци којима су уста пуна пјесама о Косову на свадбама и вашарима, а које су заустављале улазак ДФ – а у владу тврдећи да ће српске интересе боље бранити Дритан Абазовић и експерти са ФБ групе „ Наши у свијету“ који постадоше месије и државници, а издадоше све чега су се дотакли. Сад је права прилика кад више нема Мила Ђукановића, да у нашим црквама и манастирама отпочне акција за прикупљање потписа о повлачењу одлуке о признању тзв. државе Косово, јер ако ови који су на изборима побиједили Ђукановића мисле исто што и ми, онда ће одлука бити повучена.Али се плашим да мисле исто као Ђукановић, само што то нико не смије јавно да каже. Зато смо дужни свим расположивим демократским средствима да зауставимо даље срозавање и урушавање државе и њених институција док се не претворе у непрепознатљиву руину, написао је Милан Кнежевић.

Извор: Новости.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас