Црна Гора продужила санкције Русији

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
CG
Црна Гора, Албанија, Украјина и Норвешка придружиле су се продужењу санкција ЕУ против Русије због, како је образложено, „акција против украјинског територијалног интегритета, суверенитета и независности“.

То потврђује Декларација високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност о усклађивању одређених земаља са одлуком ЕУ, која је објављена на интернет страници Савета Европске уније.
„Дана 10. септембра 2021. године, Савет је усвојио Одлуку (ЗСБП) 2021/1470 о измени Одлуке 2014/145/ ЗСБП. Одлуком Савета обновљене су постојеће рестриктивне мере за наредних шест месеци, до 15. марта 2022. године. Земље кандидати Црна Гора и Албанија, те земља ЕФТА Норвешка, чланица Европског економског простора, као и Украјина, усклађују се са овом Одлуком Савета“, наводи се у документу, преноси РТЦГ.

Напомиње се да ће ове земље осигурати да њихове националне политике буду у складу са овом одлуком Савета.

„Европска унија прима к знању ову обавезу и поздравља је“, наведено је у документу.
Савет ЕУ је 10. септембра одлучио да на још шест месеци продужи санкције Русији „због акција које подривају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине“.
Те рестриктивне мере први пут су уведене 17. марта 2014. године и предвиђају ограничења путовања, замрзавање имовине и забрану стављања средстава или других економских ресурса на располагање лицима и субјектима на списку. Санкције ће се и даље примењивати на 177 појединаца и 48 установа, наводи РТЦГ.

Спутњик

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас