Црногорска посланица Драгиња Вукасновић слагала да је у крштеницу уписана као Црногорка(ФОТО)

vukasnovic draginja

Аутор: Зоран Ђуровић

 

„Драгиња Вуксановић (рођена 7. априла 1978) црногорска је правница, политичарка и професорица права на Универзитету Црне Горе. Тренутно је посланица у Скупштини Црне Горе и предсједница Социјалдемократске партије. На предсједничким изборима 2018. године постала је прва женска предсједничка кандидаткиња у хисторији земље“.[1]

Племенита Драгиња бива презентована као „најљеша Црногорка у парламенту ЦГ“, а будући да сам чоек у годинама, није ми да о томе судим, а камоли да оспоравам. Осврнућу се само на једну стварчицу у њеном гостовању на СЛОБОДНА ЗОНА – 2022-06-04[2].

Тамо она заступа тезу да се са СПЦ не може потписати Темељни уговор, јер СПЦ није држава (ми мислили да је држава, sic!), док јој не пада на памет која је то Муслиманска држава, или Јеврејска са којом су потписали ТУ. Наравно да је све ово вређање интелигенције. Као у осталом и цео њен наратив.

Племенита госпођа мисли да су сви сисали весла, и да је она заштићена тиме што је дипломирала са десетком на Правном, нигде верификованим знањем у иностраним институцијама, док износи сијасет бесмислица на тему црквеног права. Тиме се нећу бавити, како сам казао, него ћу је разобличити у једној безочној лажи. Наиме, моја професија је да препознајем фалсификате у древним рукописима и на различитим мртвим језицима, а принцип је исти, све су остало нијансе. Еrgo, ова племенита бојовница слага без да трепне како је крштена у Ужичкој Пожеги, родном месту њене мајке (прецизираћу које су лажи);  кум јој је био неки сада покојни поп Миленко, и она тврди да је у крштеници уписано: Драгиња Вуксановић, од оца Василија, мајке Милице рођ. Максимовић, православна Црногорка. Рођена је 7. aприла 1978, и тврди да је крштена са 4 месеца. Како је пак из мале али јуначке ЦГ, вели да се крстила кад нико у ЦГ није смео да иде у цркву, али се она храбро крстила у СПЦ храму (од малијех ногу је у њој јуначко срце куцало).

Племенита не зна да не постоји рубрика за исповест или народност детета, јер се подразумева да ако си крштен у Православној Цркви да си православац, а не џаиниста или нешто слично. Постоји само рубрика Име и пол детета. Халуцинира и лаже – или лажуцка – Драгиња када вели да је уписана као православна Црногорка. Може сада у поп-шопу да уреди неку крштеницу са таквим називом. Како ми свештеници издајемо крштенице, видех да у њеној стоји: „Драгиња женско [женски пол], Василије Вуксановић, инжињер и Милица Максимовић, лекар из Бара, прав. Срби“. Кума је била Коса Дамјановић домаћица из Пожеге cупруга покојног проте Миленка Дамјановића која је још жива. Драгиња не зна ни ко јој је кум… BTW, ни у храму није крштена него „у дому деде (не ђеда) Мирка Максимовића“. Толико и о јунаштву…

Прав. је скраћеница за православни, а не прави или ушинути у кичму, па стоје као диреци. Дакле, њени родитељи су православни Срби. Сада, она може да се осећа к’о Банту црнкиња или ламаиста, или лемур, али је та Драгиња крштена као православка у СПЦ од родитеља који су православни Срби.

Драгиња је наш Копроним, и ми ту не можемо ништа, али можемо да је замолимо да не лаже беспризорно, и тиме каља своје подријетло. Може да се у своје име ископроними у бању крштењску као Константин V Копроним, али не може да се раскрсти, као што није лепо да фалсификује своју крштеницу. Крштење јој је прихватио и њен духовник, Мираш Дедејић, само не знам да ли је у приступници тој секти уписала да је безбожница, јер Миломир Хепи Марић каза да се ти адепти заклињу да у Бога никад неће веровати.

 

[1] https://bs.wikipedia.org/wiki/Draginja_Vuksanovi%C4%87

[2] https://www.youtube.com/watch?v=ghi_osCCYgM

 

Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас