Да ли је Дачић тражио од Басте да се изјасни за увођење санкција Русији?

Фото: Скриншот Јутјуб

Не само што је министар привреде Раде Баста сматрао да је време да уведемо санкције Русији већ је тражио да се Влада изјасни о санкцијама Русији: „За увођење санкција сам“.

Министар привреде Раде Баста затражио је у објави на Инстаграму да се министри у Влади Србије изјасне о увођењу санкција Русији будући да председник Србије трпи због тога велики притисак. „Наша земља већ плаћа велику цену због неувођења санкција Русији и то постаје неиздрживо. Ја као министар привреде да гледам колики се притисак врши на председника Србије, а да ми ћутимо, то не могу да прихватим. Зато сам за увођење санкција Русији, стојим уз председника у одбрани државних и националних интереса и имам апсолутно поверење у њега. Зато од Владе Србије и свих министара тражим да се изјасне по овом питању“, пише у објави на Инстаграм налогу Радета Басте.

Оно што сви постављају као питање је да ли је министер Баста то своје мишљење изрекао спонтано или му је неко сугерисао шта да лаже. Он је министер Палмине Јединствене Србије која је у коалицији са СПС Ивице Дачића. Палма се одмах дистанцирао о дове изјаве док су високи функционери СПС Антић и Милићевић ову изјаву подржали. Један лајком на друштвеним мрежама а други по речима самог Басте директно очи у очи. Све ово указује да је СПС знао да ће Баста изаћи са ставом и дас у то подржали али кад су уследиле бурне реакције они су подршку повукли. Није лако са сигурношћу рећи да ли му је подршку дао СПС пре те изјаве или су министри СПС-а испали “наивни” што они реално нису.

Дачићу је посебно незгодно јер је добар изборни резултат на прошлогодишњим изборима дуговао проруској и патриотској реторици. Како би његово бирачко тело поднело овакав заокрет у односу на рат у Украјини и односу према Русији. Вероватно би га део бирача да су сада избори казнио због промене односа према Русији. Но до избора има доста па је питање колико је то просечном СПС бирачу битно и колико дуго он памти ставове политичара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас