Дајковићу са Косова стижу пријетње смрћу

Dajkovic

„Преко 10.000 коментара је на мојим објавама на друштвеним мрежама, међу којима се налазе најгнусније пријетње, да ће ме убити, силовати ми сестре, да ће ми извадити срце, а све то поткрепљују сликама албанских војника са одсјеченим главама српских војника“

Грађанском активисти Владиславу Дајковићу пријећено је путем друштвених мрежа због његове недавне посјете барикадама на административном прелазу Јариње са Косовом и Метохијом.

Како је у изјави за портал „Дан” истакао, пријетње није пријавио, наводећи да се не плаши.

Тачно је да ми је пријећено, али немам времена да се бавим тим темама. На хиљаде пријетњи ми је стигло од Албанског народа који живи на Косову и Метохији због моје посјете барикадама“ истакао је Дајковић.

Он је навео да највише пријетњи долази због тога што је као Србин из Црне Горе подржао народ на Космету који данима већ протестује.

„Дошао сам да подржим браћу у протесту против приштинских власти које желе да скину српске таблице и замијене их привременим косовским ознакама. Прије неколико дана боравио сам на Космету са мојим тимом, разговарао са народом на Космету и пренио поздраве из братске Црне Горе и поручио им да их никад нећемо оставити саме на цједилу, што су косовски медији протумачили као мијешање у њихову унутрашњу политику„, казао је Дајковић.

Дајковић, између осталог наводи, да су га косовски медији оптужили да је плаћеник и сарадник страних служби.

„У многим медијима су ме означили као сарадника српске и руске тајне службе, човјека блиског Путину, што је онда изазвало ненормалну реакцију људи са Космета. Преко 10.000 коментара је на мојим објавама на друштвеним мрежама, међу којима се налазе најгнусније пријетње, да ће ме убити, силовати ми сестре, да ће ми извадити срце, а све то поткрепљују сликама албанских војника са одсјеченим главама српских војника… Поручивали су и да ће ме идући пут кад дођем чекати“, казао је Дајковић.

Он је истакао и да се не осјећа угрожено, али имајући у виду да у Црној Гори живи значајан број Албанаца, можда неком падне на памет да му науди.

Сад за сад се осјећам безбједно, јер се Срби ничега не плаше. Да је Србин бити лако, не би нас то запало„, закључио је Дајковић.

ДАН

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас