Дане Чанковић Литијум за независну српску политику

Foto: Promo

Литијум за независну Српску политику али и за мир

Срби не могу војно побиједити САД (о духовној борби овде није ријеч).  И ако је то тако, онда их можда могу купити.

Администрација САД је прагматична. Различите околности и нове ситуације одређују њихове геополитичке потезе и однос према њиховим „савезницима“… у смислу данас те доведу на трон, а сутра те „набијају на колац“ или вјешто организују да се тако нешто уради нечијим другим рукама. Примјер из не тако давне прошлости су животи Садама Хусеина и Муамера ел Гадафија.

Можда власт у Српској треба окренути други лист према САД и користити „оружје“ које је њима најубједљивије – новац (у различитим видовима).

Да ли би било смисла дозволити америчким компанијама експлоатацију литијума (по закону и уз највећу заштиту животне средине) у Републици Српској за добијање њене независности и у том смислу и подршке од стране САД. Ако би дошло до таквог договора, политичко Сарајево би било доведено до свршеног чина. И не само да би се дао живот независној Републици Српској, већ би била лишена свака могућност сукоба на нашим просторима.

Алија Изетбеговић и политичко Сарајево само су захваљујући САД (које су извршиле агресију на српске положаје) могли доћи у ситуацију да потпишу и озваниче почетак постојања Дејтонске БиХ, као државне заједнице.

СНП – Избор је наш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас