ДАНЕ ЧАНКОВИЋ О УЧЕШЋУ ПРЕДСТАВНИКА СРБИЈЕ И СРПСКЕ НА МЕДИЈАФОРУМУ У ВОРОЊЕЖУ

Dane Čanković

На медијафоруму, недавно одржаном у Вороњежу учествовали су Наташа Јовановић и Дане Чанковић. Свој осврт на форум написао је Дане Чанковић у форми отвореног писма губернатору Вороњешке области Александру Гусеву.

Поштовани губернатору Александре Гусев,

Припала ми је част да се у име Покрета “Избор је наш” из Републике Српске, који је учествовао на ХI вороњешком отвореном медија форума, а исти је одржан у Вороњежу, од 19. до 21. јула о.г, срдачно захвалим на гостопримству, јер је наведени скуп одржан у Вашој кући, Вороњежковој области.

Укратко Вас извештавам о скупу, који је одржан и уз Вашу подршку, Владе Вороњежке области:

На Међународном форуму чула су се интересантна размишљања, попут оног да Руси, Срби и други слободарски народи, као и основне религије, а посебно православље и ислам, имају заједничког моћног непријатеља. Тај непријатељ је Центар светске моћи који хоће не само да загосподари свим светским богатствима, већ и да доведе човечанство у апсолутну капитулацију, да пороби човека намећући му лажне, ненормалне вредности и створи свог налик човека.

Истраживачи из Средње Азије су изјавили да НАТО покушава да створи ситуације у Киргистану и Казахстану за распад ових земаља, као што је то био случај у Југославији. Изјаве о информационом рату које је Запад водио у Евроазији чуле су се на медијском форуму. На форуму су се окупили многи представници медија, политиколога и представника власти. Представници Србије, Републике Српске, Киргистана и Казахстана, дошли су да причају о свом искуству информационог рата. Журналисти са

Балкана су се сложили са представницима Азије да сада НАТО пре свега рачуна на подстицање сукоба између православних хришћана и муслимана. Овај начин НАТО је користио за подстицање мржње и сукоба у Босни и Херцеговини и другим републикама бивше Југославије. Сада блогери и новинари чији се рад често плаћа из САД-а покушавају да разбуктају сукоб у азијским земљама. Тако САД имају неколико циљева – оне стварају зоне нестабилности и на границама Русије и Кине. Руски, српски, казахски и киргизски новинари, сложили су се да се против тога могу борити само заједнички, пружајући људима проверене информације. Истакнуто је, да је важно не ићи на информативну хистерију коју војни информативни роботи — попут Гоогле-а – често подстичу на Интернету. Због блиске интеракције, на пример, у Киргистану, у граду Бишкеку је успело да се заустави изградња америчке биолошке лабораторије, у којој су планирали да спроводе експерименте са веома опасним болестима. Прозападне друштвене мреже покушале су да ћуте о овом проблему, изјавила је на форуму Калдан Ерназарова јавни радник из Бишкека, али захваљујући поштеним новинарима локалних новина, изградња лабораторије је заустављена. Важна тема форума била је и питање слободе говора у Евроазији и по мишљењу српске стране више нема слободе говора у неким европским државама. На пример, у Чешкој – за свако позитивно помињање новинара повезаног са Русијом прети чак и кривично гоњење.

Закључак се намеће сам по себи – Да би одбранили наше идентитете, систем вредности, суверенитет и све оно што је наше, од заједничког моћног непријатеља, морамо бити на истој страни, збити редове и стати под једну заставу, заставу Слободе. То је неупоредиво важније од међусобних несугласица, па и разлика између православља и ислама.
Та страна можда би могла пробудити доброг човека на Западу, који би имао снагу да замени марионетске владе својих држава, које су у служби споменутог Центра светске моћи, оним владама које раде у интересу својих народа и држава.

Уколико не дође до тог процеса, нажалост човечанство ће доживети, до сада, невиђене ратове и на крају се може десити да се Свет подели на две сфере које ће се разликовати као дан и ноћ, а посебно по начину живота и систему вредности.

Користим и прилику, да Вам, поштовани губернатору Александре Викторовићу
честитам шесдесети рођендан (27. јул), да Вам пожелим добро здравље, успех у личном животу и да још много доброга приложите свом народу и држави.

Срдачан поздрав из Републике Српске,
Дане Чанковић, председник СНП “Избор је наш”

Извор: srbratstvo.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас