Демократе објавиле садржај меморандума: „Ово је пакт за сарадњу са ДПС-ом“

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
naslovna

Демократска Црна Гора објавила је на Фејсбуку садржај меморандума, који ће данас потписати Грађански покрет (ГП) УРА, Савез грађана Цивис, Социјалистичка народна партија и мањинске странке.


No photo description available.
No photo description available.

„Ако је ово меморандум којег ће данас потписати, онда то није меморандум, то је пакт за сарадњу са ДПС-ом. Нема норме којом се обавезују да неће на било који начин пактирати са ДПС и рушити актуелну власт у Црној Гори”, написале су Демократе.

У документу, који су Демократе објавиле, наводи се осам тачака, а као циљ потписивања меморандума наводи се давање доприноса да Црна Гора постане наредна чланица ЕУ.

Потписници меморандућа ће сарађивати на, како се наводи, помирењу Црне Горе, јер смо деценијама уназад земља коју оптерећују вјерске, политичке и бројне друге пођеле.

“Црна Гора мора бити држава гђе ће сви грађани имати једнака права, држава солидарности и једнакости, али и држава у којој се неће спроводити било који вид реваншизма”, стоји у меморандуму.

Обавезују се и на изградњу Црне Горе као грађанске државе. “Црна Гора мора бити држава једнаких шанси за све, без дискриминације, по било ком основу”, наводи се у документу.

Потписници ће се обавезати и на поштовање Устава црне Горе као демокртаске, независне, и суверене државе. “Јер смо посвећени да Црна Гора буде праведна и правна држава, независних и јаких институција”, пише у меморандуму.

Једна од тачака односи се и на европску будућност Црне Горе, као најважнијег друштвеног и политичког циља.

У меморандуму се наводи и да Црна Гора мора бити држава развијене економије и европског животног стандарда.

Тачка шест се односи на изградњу Црне Горе као социјално одговорне, праведне и државе владавине права, а тачка седам на успостављање еколошке Црне Горе.

На крају поптписници меморандума ће се обавезати на интеграцију мањина у друштвено политички живот Црне Горе.

“Јер су разлике међу нама наше највеће богатство. Црна Гора мора бити држава нулте толераниције на било који вид дискриминације по основу националне, вјерске или било које друге припадности”, наводи се у меморандуму.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас