„Десница“ мора брзо да се активира ако жели било какав успех на изборима: Директор Фактор плус о националистичкој опозицији

Фото: Скриншот Јутјуб

Десничарске партије постале су неактивне, из објективних али и субјективних разлога. Објективни се односе на чињеницу да су готово сви медији помало неправедни према њима, не посвећујући им пажњу, а други је разлог тај да су се они заиста у последњих неколико месеци пасивизирали – каже за Данас Владимир Пејић, директор агенције за истраживање јавног мњења Фактор плус.

Потпуно је била другачија ситуација у априлу ове године, пре два масовна убиства и покретање протеста Србија против насиља, од стране такозване проевропске опозиције, у односу на данас, када је реч о позицији “деснице” и њиховог рејтинга.

– Питање Косова је пало у други план. Дакле, оно што јесте њихова политичка платформа и на чему граде програме више није толико фокусу код бирача – каже Владимир Пејић.

Како даље објашњава, грађани Србије су се готово навикли на тензије на Косову.

– Иако је последњих месеци било доста критичних ситуација а тензије и даље владају, грађани као да су се на то навикли, нажалост. Кажем – нажалост – због људи на Косову који су у реалној опасности – каже саговорник Данаса.

“Десница” ће, понавља Пејић, у што краћем року морати да се активира како би, уочи избора, вратила своје бираче, односно придобила апстиненте.

– Као и да би узела део бирачког тела од Српске напредне странке. Неко је рекао да је СНС супермаркет, да за њих гласају и “леви” и “десни” бирачи, па ја сад крадем тај термин… Изборни резултат десничарских странака зависи, наравно, и од техничких детаља, пре свега од тога у колико колона ће изаћи – каже директор Фактор плус.

Он, међутим, каже да истраживања јавног мњења тренутно бележе пад националистичких партија, али и да тај пад није значајан.

До тога ће извесно доћи, закључује, ако се не буду јаче активирале.

Извор: danas.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас