Дијаспора рекла не Ђукановићу: Он је озбиљан манипулатор и једва чекамо да он оде а ми да се вратимо кући

Foto: Screenshot Youtube

У недељу, 2. априла одржава се други круг председничких избора у Црној Гори, а грађани ће моћи да бирају између Јакова Милатовића и Мила Ђукановића

Портал Србија Данас имао је прилику да разговара са господином Александром Ченићем из Заједнице српске дијаспоре Црне Горе поводом како каже, нетачних информација које су се појавиле у бројним медијима, али и нетачним тврдњама самог Мила Ђукановића, да би дијаспора могла да гласа за њега и подржи га у другом кругу избора за председника Црне Горе који се одржавају у недељу, 2. априла.

Желимо да вам се пожалимо да нам јако тешко пада информација у медијима да ће на изборима у Црној Гори дијаспора гласати за господина Ђукановића. Ми смо отишли из својих домова, од наших породица, кумова и пријатеља у дијаспору због политике коју је водио господин Ђукановић тако да би било сулудо и илузорно чак и помислити да би неко од нас могао на изборима да подржи Ђукановића – истакао је Ченић.

Како каже, дијаспора и сваки слободан човек ће на овим изборима гласати за излаз из ропства и за слободу, право на живот без разлика на основу вере, нације или боје коже.

Дијаспора се нада да ће противкандидат пошто је и сам из дијаспоре победити и да ће целој дијаспори у најкраћем периоду омогућити да се људи врате кући и својим пријатељима – додао је Ченић.

Како истиче, дијаспора управо то жели, повратак у слободну Црну Гору без корупције и криминала, једноумља једне породице која је уместо државе организовала криминалне кланове и нарко картеле.

Како каже, у медијима се појавила информација да Ђукановић има своје резервоаре гласова у дијаспори.

– Он је изјавио да рачуна на гласове дијаспоре, а то је велика глупост, јер смо управо ми отишли у дијаспору због њега и његове политике, тако да нема шансе да дијаспора гласа за њега. Дијаспора једва чека да он оде, па да можемо да се вратимо кући.

На питање да ли постоји шанса да се промени ситуација у Црној Гори после другог круга председничких избора и у случају победе Милатовића након вишедеценијске владавине Ђукановића, господин Ченић одговара:

– Са криминалцима је увек тешко било шта предвидети, он (Ђукановић) је склон крађи, склон манипулацији, тако да могу свашта да очекујем. Он гласове дијаспоре може врло лако да искористи да на тај начин са нашим гласовима победи, а ми уопште нисмо у држави и не можемо да гласамо, јер смо на својим радним местима у дијаспори. То је један озбиљан манипулатор, један озбиљан криминалац који све може – каже саговорник Србије данас.

На питање да ли су могуће значајније промене у Црној Гори уколико Јаков Милатовић победи, наш саговорник каже да је „Јаков Милатовић и сам представник дијаспоре, да је уствари из дијаспоре и дошао с намером да победи Ђукановића код куће.“

Он је наша велика нада да ће победити да ми можемо да се вратимо кући – рекао је Ченић.

Према његовом мишљењу, уколико Милатовић победи, главни фокус ће бити економија и стварање услова за нормалан живот у Црној Гори.

– Треба да се скупе људи који мисле добро тој земљи. Црна Гора је предивна земља која има све ресурсе, да се живи боље него што се живи и у Аустрији и у Немачкој. Само треба да се склоне ти криминалци, та корупција и тај начин живота, да дође до једне нормалне климе у којој ћемо моћи да живимо и да радимо. Само треба да се склоне криминалци са политичке сцене и да се свако врати на своје место. Економија да иде економистима и да се ми бавимо економијом, а не да нам прописују како ћемо да радимо – истиче наш саговорник.

Из портала Србија данас су питали господина Ченића у ком политичком смеру би у случају победе Милатовића ишла Црна Гора, у контексту признања тзв. Косова и у односу на Србију и државе региона, на шта нам је одговорио да је „антисрпска клима која је створена у Црној Гори производ Ђукановића“ и да „Косово треба оставити на миру“, јер како каже, „оно ће се само по себи вратити Србији, не треба ми ништа да радимо, нити да признајемо нити да не признајемо.“

Ситуација је таква каква је данас и ми је као такву морамо прихватити као реалност и као стварност. Оно ће се само по себи вратити Србији јер је српско – закључио је саговорник Србија данас.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас