Директор Фајзера: Пандемија готова до јануара?

Korona

Фармацеутске компаније најављују антивирусне терапије које значајно смањују смртност од ковида 19

Месец дана након што је фармацеутски див Merck i Ridgeback Biotherapeutics објавио да су створили лек против ковида 19 који смањује хоспитализације и смртност код 50 одсто пацијената, јавио се и Фајзер с објавом да њихова пилула против ковида, у комбинацији с леком за ХИВ, смањује вероватност хоспитализације и смрти за 89 одсто.

Постотак се односи на одрасле особе с ризиком од тешких компликација. Оваква комбинација лекова успорила је метаболизам, омогућивши да антивирусни лек дуже делује у телу.

Директор Фајзера Алберт Бурла рекао је да ће пре америчког Дана захвалности, крајем овог месеца, доставити податке о терапији.

Фајзер: Пилула против ковида делотворна 90%

Члан одбора директора Фајзера доктор Скот Готлиб казао је за ЦНБЦ да би пандемија коронавируса у Америци могла да буде готова до 4. јануара када на снагу ступа мера Бајденове администрације да сви на радним местима морају да буду вакцинисани, у свакој компанији где је најмање 100 запослених.

Маске у затвореним просторима

Око 84 милиона радника до тада мора да прими другу дозу вакцине Фајзер или Модерна, односно једну дозу Џонсон и Џонсон вакцине или ће морати редовно да се тестира на коронавирус.

Сви невакцинисани радници од почетка децембра морају да имају маске у затвореним просторима. Kомпаније неће плаћати тестове или маске својих радника, а компанија која не поштује правила плаћаће казну од 13.000 до 136.000 долара.

Готлиб је објаснио да се Фајзеров нови лек не може сматрати заменом за вакцину и каже да су вакцине потребна за прекид пандемије чак и уз ефикасне пилуле. Истакао је да би лекови против ковида могли да помогну у лечењу случајева болести код високоризичних особа.

“Kада имате терапијске лекове који су толико ефикасни, то може да буде спас за људе код којих вакцине не делују. То је пут заштите од тешке болести и смрти”, казао је Готлиб за ЦНБЦ.

Telegram.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас