Ђерлек: Све спремно за увођење ковид пропусница

Djerlek

„Од ковид пропусница нисмо одустали, напротив, све је спремно за њихово увођење“, рекао је за Телеграф.рс државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

Он је рекао да нема никаквих противуставних ограничења за њихово увођење, и да се чека дефинитивна одлука Kризног штаба за борбу против коронавируса, чија се седница очекује.

„За ковид пропуснице је углавном све спремно, и чека се дефинитивна одлука. Правници кажу да то није противуставно, посебно на она места која је премијерка навела а на која људи не морају да бораве. Не морамо да идемо у ноћне клубове, ресторане и барове. Битно је да све то ускладимо са Уставом и да немамо сутра људи који ће се позивати на кршење људских права, Устава а то смо већ са правницима рашчистили. Само се чека одлука Kризног штаба да се види како ће се то спроводити у дело и да се види свака институција понаособ како ће се понашати по том питању“, рекао је Ђерлек.

На констатацију да се основу изјава које смо могли чути претходних дана, да се са ковид пропусницима закаснило стекао утисак као да се од њих одустало каже:

„Не, не … Нема одустања, нема предаје. Предаја није опција и никада није касно да успоставимо контролу над епидемијом. Kовид пропуснице могу да буду једно врло битно средство за успостављање контроле над епидемијом зато што ћемо зауставити мешање вакцинисаних и невакцинисаних, и на тај начин спречити ширење вируса. Тако да није касно, наравно. Имамо сигурно још много година борбе са корона вирусом, јер тиме што нисмо постигли довољан број вакцинисаних, продужили смо постојање и опстанак вируса на нашем терену и та борба ће још трајати. Таман посла да је касно, напротив, надам се да ћемо имати користи од увођења ковид пропусница“, истакао је Ђерлек.

НоваС 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас