Ђукановић: Основао сам фирму али нисам урадио ништа незаконито

Milo Đukaj

По мом уверењу, реч је о још једној конструкцији, још једној исконтруисаној афери, која треба да послужи за домаће политичке потребе, сматра Мило Ђукановић

БРДО КОД КРАЊА – Председник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да није урадио ништа незаконито када је основао фирму ван граница земље, што је тема истраживачког новинарског тима објављеног као Пандорини папири.

Ђукановић је после самита ЕУ-Западни Балкан на Брду код Крања одговарао на питања новинара , а поводом навода међународних истраживача о случају Пандора папири.

„На ту тему не бих имао ништа ново да кажем, у односу на оно што сам казао тиму истраживачких новинара, који се бавио том темом, и оно што је било саопштење мог Кабинета након што је та, још једна у низу афера, лансирана. По мом уверењу, реч је о још једној конструкцији, још једној исконтруисаној афери, која треба да послужи за домаће политичке потребе и која ће сигурно, веома брзо, водити урушавању реслова ауторитета њених аутора и која ће водити њиховој потпуној компромитацији”, рекао је Ђукановић.

Истакао је да своје законито поступање не везује за државне функције.

„Понашам се као човек који већ носи терет околности да сам годинама обављао одговорне државне функције и да морам штитити не само свој углед, већ и ауторитет функција које сам обављао и које обављам, као углед државе на чијем се челу налазим”, казао је Ђукановић.

Председник је рекао да ни његов син ни он никада нису и сигурно неће ништа урадити штету државе Црне Горе, за разлику од оних који, како каже, покушавају да лансирају аферу и који га покушавају, без аргумента, заковати за стуб срама.

Навео је да спорна регистрована фирма није отворила ни банковни рачун.

„Самим тим није могла ништа урадити и врло брзо након формирања је угашена. Јако је важно да сви разумемо да и када се налазимо на функцији и када нисмо, да све што радимо радимо законито и у скалду са строгим стандардима морала који афирмишемо и којег се морамо придржавати”, рекао је Ђукановић, пише портал РТЦГ, преноси Танјуг.

Рекао је и да је свој однос према држави показао у „дугим годинама борбе за њу и изградње институција”.

НВО МАНС је у недељу објавио да су Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских девичанских острва, Панаме и Гибралтара.

Политика

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас