ДОЦ. ДР ДЕЈАН АНТИЋ ДОБИТНИК ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

viber_image_2021-10-11_18-39-07-108
На свечаности поводом Дана града Лесковца, одржаној 11. октобра 2021. године у сали Народног позоришта у Лесковцу, градоначелник града Лесковца др Горан Цветановић доделио је највиша друштвена признања и награде града правним лицима и истакнутим појединцима за животно дело, појединачна и заједничка достигнућа у области привреде и друштвених делатности.

 

Овогодишњи добитник највишег признања Града Лесковца – Октобарске награде је и др Дејан Антић, доцент Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Према одлуци Скупштине Града Лесковца, Антићу је највише градско признање додељено због организације научних скупова, промоције науке, доприноса афирмацији лесковачког музеја и града Лесковца.

Већ неколико година доц. др Дејан Антић налази се на челу Управног одбора Народног музеја у Лесковцу. За време његовог мандата Народни музеј у Лесковцу више пута је проглашаван најбољим музејом у Републици Србији, а 2020. године, председник Републике Србије господин Александар Вучић доделио је лесковачком музеју Сретењски орден III степена за изузетне заслуге за Републику Србију и њене грађане у области културе и музејске делатности. Осим тога Антић је и Главни и одговорни уредник часописа Лесковачки зборник који је одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проглашен истакнутим националним часописом.

У свом јавном обраћању градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је рекао да је допринос доц. др Дејана Антића у креирању културне политике града Лесковца и њеној реализацији, чувању културно-историјске традиције југа Србије, као и промоцији града Лесковца у земљи и иностранству велики, због чега му се град захваљује Октобарским признањем. Градоначелник је изразио и очекивања да ће др Антић и у наредном периоду на научном и културно-просветном плану наставити да пружа подршку Лесковцу, Јабланичком управном округу и југу Србије.

https://www.youtube.com/watch?v=GGQf_EqIgyg

 

 

Српска историја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас