Дојчиновић раскринкао „навлакушу“ Ер Србије: Карте су на крају скоро 10 пута скупље

Фото: Скриншот Јутјуб

Уредник Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) Стеван Дојчиновић објавио је на Твитеру како српска национална авио-компанија „Ер Србија“ мами клијенте добрим попустима приликом куповине карата у једном смеру за одређене дестинације, да би се на крају онлајн куповине показала скоро десет пута већа цена те карте од оне првобитне.

Дојчиновић је објавио снимак куповине карте за лет на сајту „Ер Србије“, корак по корак, где се види да је почетна цена за лет у једном смеру око 7.000 динара, да би на крају куповине та карта износила више од 50.000.

На сајту „Ер Србије“ пише да карта у једном смеру из Београда до Берлина, у периоду од 3. септембра до 20. децембра ове године износи 6.921 динар, исто колико и пут из српске престонице до Малаге, Франкфурта или Париза, што је, сложићете се, прилично повољно.

Када кликнете на „Резервиши“, појављује се додатна поља која треба да штиклирате – датум поласка и колико путника је у питању.

Потом, када се унесе жељени датум 3. септембар и означи један путник који ће путовати овом економском класом, следећа страница која се отвара је, дословно речено, шокантна – пише да одлазни директни лет у трајању од три сата и тридесет пет минута за 3. септембар износи чак 50.797 динара по путнику!

Корисници Твитера су коментарисали како је ово такозвана „лоw баллинг“ стратегија продаје: закачиш, привучеш купца неком повољношћу, а када треба куповина да се оствари, да се финализује, та повољност, под овим или оним разлогом – нестане.

„Ха, ха. Од 7.000 до 60.000 динара“

„Какви морони. Понашају се као да су Катар или Емирати, а услуга и авиони су им кршеви“.

„Не бих да нуде ни за џ“.

„Па недеља је увек била најскупљи дан за летење“.

„Што више кликова на претрази летова, то је сваки пут цена лета већа. Лоповска компанија“.

„Што смо путовали, путовали смо“, гласили су само неки од коментара.

Нова.рс је од ЕР Србије затражила одговор о томе зашто је најављена једна, а на крају вас сачека потпуно друга вишеструко скупља цена карата. До објављивања овог текста одговор нисмо добили.

Погледајте твит:

Извор: nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас