Доктор који се ругао коронавирусу постао важан политички фактор: У чему је тајна Несторовићевог успеха?

Принтскрин/Јутјуб

Феномен, избор изненађења или само особа која изазива реакцију. Др Бранимир Несторовић, човек који се смејао корона вирусу, познат по ставовима да је већина становништва „исмејана“ и упитно је да ли их наука подржава, добио је подршку грађана Србије јер је био другачији од свих других кандидата.

Његова листа „Ми – глас народа“ добила је подршку од 180.000 гласова и прешла цензус, која ће ући у Скупштину Србије, али и у Градску кућу Београда. Изненађујуће је да је све ово постигао без посебних улагања у кампању. У чему је тајна Несторовићевог успеха?

Др Несторовић је стекао популарност током пандемије корона вируса. Доктор Кон је тада „заплашио” људе, „тешио” их др Несторовић, а заправо су обојица били у истом тиму, каже за „Локал” политички аналитичар Жељко Ињац.

Према његовим речима, народ је тада волео Несторовића управо зато што га је „тешио”. Како каже аналитичар, Несторовић је заправо само израз народне тежње и наде да у свакој кризи има нечег оптимистичног.

– Наравно, медији свакодневно бомбардују народ „лошим“ вестима, а неко ко говори против медијске агенде лако постаје популаран јер заправо говори оно што народ жели да чује – истиче Ињац. Он каже да су људи из Несторовићевог покрета постали популарни због својих проруских ставова, иако их Несторовић није пречесто износио у јавности, али сада због природе политичког посла којим је почео да се бави мора бавити се свим могућим актуелним темама.

На питање да ли је доктор некакав „пројекат” председника Србије Александра Вучића, Ињац каже да је Несторовић све оно што народ жели да види у политичару.

– Као лекар је веома популаран јер је помогао многим људима, а то је надалеко познато. Као јавна медијска личност, рекао је оно што се други политичари не усуђују да кажу, па чак и износе теорије о ванземаљском пореклу зеленооких људи, што је свакако неозбиљно, али има своју публику. Да ли је Несторовић „антинаучни шарлатан”? То није. Он је само вешт политичар и популиста. Да ли је то Вучићев пројекат? То ћемо ускоро видети. Ако са СНС-ом уђе у владу, ту нема много дилеме. Ако остане независан, онда чији је играч остаје енигма – закључује политички аналитичар Жељко Ињац.

Извор: lokalno.mk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас