Документ тврди да је месецима пре извештаја СЗО Пекинг масовно куповао ПЦР тестове!

Kina kovid

У новом извештају се наводи да је Кина купила огромну количину опреме за тестирање вируса попут короне месецима пре него што је СЗО поднела званичне извештаје о избијању у децембру 2019.

Дотична опрема за тестирање је оно што је познато као ПЦР тест или ланчана реакција полимеразе тест. Ови тестови се могу користити за откривање вируса код људи или животиња.

Према Сидни Морнинг Хералду, трошкови за тестове порасли су у кинеској провинцији Хубеи – где се налази Вухан – месецима пре званичног избијања у децембру 2019. Америчко-аустралијска фирма за сајбер безбедност позната као Интернет 2.0 саставила је податке о куповини ПЦР опреме извештај.

Извештај указује на то да је потрошња за ПЦР тестове скочила у Кини са 36,7 милиона јуана 2018. на 67,4 милиона јуана 2019. У извештају се такође наводи да су „значајне и ненормалне“ куповине ПЦР опреме 2019. године у Вухану извршили људи Ваздушно-десантна болница Ослободилачке војске (мај 2019), Институт за вирусологију у Вухану (новембар 2019), Универзитет за науку и технологију у Вухану (октобар 2019) и Окружни центри за контролу и превенцију болести у провинцији Хубеи (мај-децембар 2019) „

„Дошли смо до закључка“, наводи се у извештају Интернета 2.0, „да на основу анализираних података сугерише да се велика вероватноћа да ће се вирус вирулентно ширити у кинеском Вухану већ у лето 2019. и дефинитивно до ране јесени.“

https://www.youtube.com/watch?v=Awc7DSyjOvA

Према Њузвику, бивши директор америчке Националне обавештајне службе Џон Ратклиф каже да је све већа куповина ПЦР тестова уверљив доказ да је Кина знала за циркулишући вирус пре првог извештаја СЗО.

„Мислим да овде има више од пушења, мислим да има ватре из читавог низа различитих извора“, каже Ретклиф. „Мислим да би то био још један убедљив доказ, ако вам треба више. Не треба ми више.“

Међутим, према Дејвиду Робинсону, ко-шефу и водећем истраживачу Интернет 2.0 у извештају, и Роберту Потеру, ко-извршном директору, подаци у извештају нису дали коначне доказе о пореклу короне.

„Ови подаци не подржавају закључке о пореклу короне, али би у будућности неки део ових података могао подржати налаз о пореклу“, навели су два извршна директора у саопштењу. „Нити овај извјештај не идентификује одређено време у којем се појавила пандемија. Чињеница да се Кина потрудила да обезбеди коначне доказе недостижне значи да се нажалост морамо ослонити на податке трећих страна“.

Међутим, не слажу се сви са налазима извештаја, чак и ако нису коначни. Према речима портпарола кинеског министарства спољних послова, само научници могу да разумеју науку. А питања о пореклу вируса треба препустити научницима.

„Порекло вируса озбиљно је научно питање којим би се научници требали позабавити“, рекао је у понедељак портпарол кинеског министарства спољних послова. „Кинеска анти-епидемијска кампања је отворена за свет, ситуација је јасна, чињенице су јасне на први поглед и подносе тест времена и историје“.

Курир

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас