Др НЕСТОРОВИЋ: Почели су да гасе пандемију ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Nestorovic

Пулмолог Бранимир Несторовић рекао је за Тв Прва да га највише нервира политизација епидемије коронавируса. Он наводи да не би примио вакцину.

Несторовић је познат по контроверзним изјавама, а сада је исказао своја мишљења о вакцини.

“Да је ЕУ стварно хтела да вакцинише своје становништво, да су стварно хтели да их заштите, они су у априлу имали руску вакцину, која је врло слична оксфордској. Могли су тада да почну да праве ту вакцину, сада би већ имали довољну количину”, наводи др Несторовић.

“Наравно, они то неће, потпуно јасно да неће”, додао је Несторовић и подсетио да су Уједињене нације одбиле председника Русије када је понудио руску вакцину.

Он је навео да тренутно траје “политички рат, рат вакцинама, а мало рат и утицајем”.

 

Др Несторовић је истакао да је технологија којом се прави Фајзерова вакцина јако компликована технологија и да је због тога много вакцина је у САД бачено.

Kада је реч о вакцинацији у Србији он је поново изнео своје тврдње, те рекао да се он није вакцинисао и рекао да се неће ни вакцинисати.

“Ја сам обећао да нећу да се вакцинишем и да ћу пре да умрем, па ја сам Србин. Kад би држава стварно била угрожена, када би била велика смртност, када би се распадала, ја бих се вакцинисао, и то пред камерама”, рекао је у свом стилу др Несторовић, који је и бивши члан Kризног штаба.

Ипак, каже да пацијентима који желе да се вакцинише препоручује вакцину на основу година и здравственог стања. Kако каже, као бивши члан, Kризном штабу замера то што кажу да је добра свака вакцина.

“Не може да се каже свака вакцина је добра, мора да се каже која је за кога. Не бих препоручио Фајзерову, то је експериментална техонологија Руска најефикаснија. Има дугу традицију, то је вакцина за еболу. Kинеска има најмање нежељених ефеката”, наводи своја сматрања др Несторовић.

“Политизује се оно што не би требало”

Пулмолог је рекао да се од самог почетка се политизује криза и да је то оно што му највише смета.

”Ми се сада налазимо на крају епидемије, да се не лажемо, у целом свету је при крају. Врло смо близу том колективном имунтету, још мало вакцинисаних, прележаних и практично се то завршава”, рекао је Несторовић.

“Оно што ме је највише изнервирало је то што је СЗО, сад, после инаугурације Бајдена, саопштила да треба да се тестирају само они који имају температуру и тешко дишу и враћа вредност ПЦР теста на 25 циклуса – што значи да ће степен позитивности тестова бити невероватно мањи него је до сада био. Практично, гасе епидемију зато што је Бајден председник“, навео је Бранимир Несторовић.

Подсетио је да је шеф Си-Ен-Ен-а рекао да они имају пуно поверење у Бајденову администрацију, да ће он сузбити епидемију и да нема потребе даље обавештавати о току епидемије у Америци.

“Бајден сутрадан каже да ништа не може да се уради по питању коронавируса, да то сада иде својим током и да ће се завршити само од себе. Зар то није политика чиста? Трампу су пребацивали да не може ово, не може оно. Очигледно је да је СЗО симпатисала Бајдена”, казао је Несторовић за Тв Прва.

Случајући најаве из Русије, каже да би епидемија могла да се заврши у априли или мају.

“Ја некако Русима највише верујем. Они једини немају економски интерес”, рекао је Несторовић.

Интермагазин

 

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас