Др Веља се навикава на затворски амбијент: Није имао примједби на поступање полиције

image_2021-09-05_135308

Делегација Савјета у саставу Зоран Челебић, предсједник, и чланови Аида Петровић и Александар Мугоша обишли су Одјељење безбједности Цетиње и посјетили сва задржана лица током данашњих интервенција

Савјет за грађанску контролу рада полиције данас је на Цетињу спровео своју посматрачку и надзорну функцију и пратио поштовање људских права у поступању полиције.

Савјет је већ издао неке оцјене о поступању полиције, а вечерас ће у 20 сати поводом догађаја на Цетињу одржати и ванредну сједницу.

Делегација Савјета у саставу Зоран Челебић, предсједник, и чланови Аида Петровић и Александар Мугоша обишли су Одјељење безбједности Цетиње и посјетили сва задржана лица током данашњих интервенција, пише Дан.

– Делегација Савјета разговарала је повјерљиво и директно са свих 14. задржаних особа међу којима и са Веселином Вељовићем, савјетником предсједника Црне Горе. Нико од њих није имао примједбе на поступање полиције и радње према њима као ни поводом третмана у службеним просторијама полиције“,  наводе у саопштењу.

Подсећамо:

„Обавјештавам јавност да су брзом акцијом полиције, коју сам наложио, управо стављене лисице на руке Веселина Вељовића“, објавио је на свом Твитер профилу предсједник Владе Здравко Kривокапић.

Надимак „прдњава“, Вељовић је добио након што је због коментара на фејсбуку новчано кажњен Милија Горановић из Никшића, који је тако назвао бившег директора полиције и „колумнисту“.

Наиме, Никшићанин Милија Горановић кажњен је са 500 евра, због тога што је директора полиције на Фејсбуку назвао “прдњавом”…

Он је коментар “Не прдњави, прдњаво људска”, оставио испод текста на Фејсбук страници Вијести: “Безбједни смо јер смо протјерали криминалце из Србије”, што је између осталог изјавио шеф Управе полиције Веселин Вељовић.

Извор: ИН4С 

Црногорски портали су још јуче поподне пренели вест да је Веселин Вељовић ухапшен; та вест је, од стране „Вијести“ названа „фашизмом српских медија“. Вести о хапшењу су обрисане, а данас је ИПАК ухапшен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас