Драган Пећинар: Емоционалне уцене и принципи двоструких налога као метод васпитања

Dete

Постало ми је јасно да је језиво много људи је формирано у породицама где се емоционалне уцене и принципи двоструких налога негују као позитиван метод васпитања.

Таква деца су одрасла, стекла неке дипломе, препознала себи сличне, ујединила се са сличнима и направила Свет у коме владају емоционалне уцене и принципи двоструких налога.

Мени је жао што немам 300 година као оне корњаче са Галапагоса да бих се сетио свих историјских примера који би илустровали то што тврдим изнад, али живим у доба короне у коме су ме деца из таквих породица прогласила за потенцијалног убицу и самоубицу у свом очајничком покушају да ме емоционално уцене.

Такође, принцип дуплих налога (и следствено – двоструких аршина) где Црвена Јабука у Арени може, а дете ми у школу не може, таквима уручује позивницу за вечеру мог животног гуруа – Наташе Беквалац.

Kада сам већ код деце:

Ако сте приметили да вас деца лажу, будите сигурни да се и ви бавите емоционалним уценама и принципом двоструких налога.

Дечја лаж је очајнички покушај малог бића да себи пригрли парче слободе и да вас, што би ми Ужичани рекли, бар за тренутак скине с кур*а.

Мени је жао што ћу ово рећи, али деца нису за свакога. Ако јесу, онда овај свет није за нормалне људе.

Драган Пећинар 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас