Драган Вујичић: На две гранитне плоче неће нигде писати да је реч о Србима, ни ко их је убио

Dragan Vujicic
Ми Срби, нажалост, културу сећања тек учимо од Јевреја.

 

НАД давно бетонираном и никад истраженом јамом Казани на Требевићу никад неће писати да су у њу током рата у Сарајеву побацани непобројани Срби.

Градско вијеће на Миљацки управо је једногласно усвојило Нацрт одлуке о подизању спомен-обележја на Казанима и у нацрту пише и да се споменик подиже у „спомен убијеним грађанима српске националности“ али, на две гранитне плоче неће нигде писати да је реч о Србима, ни ко их је убио. Чак ни слова „на знамењу“ неће бити ћириличка – за сваки случај, а на крст, очигледно, нико није ни помислио.

Решење за овакав „спомен“ лично је дала градоначелница Сарајева Бењамина Карић, млада „проевропска ненационална политичарка јеврејских корена која рат није честито запамтила.

Ми Срби, нажалост, културу сећања тек учимо од Јевреја. Бењамину, њен градоначелнички мандат, са све пореклом ћемо запамтити између осталог и по 6.500 жутом фарбом означених српских споменика на старом Градском гробљу који из „комуналних разлога“ треба да се ваде. Протерани Срби, замислите, не плаћају гробарину за најмилије.

А, када Бењаминина комунална служба раскопа „неплаћене“, још 6.500 српских гробова и споменика на гробљу ће остати јер њихове породице и даље „плаћају Сарајеву“. Ако, пак, и оне одустану, летос је из Владе Србије обезбеђен новац српским сарајевским НВО да купе фото-апарате, камере, дронове и забележе остатке српских трагова, као што су гробља, стратишта, логори за Србе у минулом рату, цркве и црквишта и да те фотографије и филмове поставе на „мреже“.

Сарајевским Србима силом расутим по свету, да се подсете…

Да је каквог Алексе Шантића данас и да се опет пише она песма „Ми знамо судбу“, последњи стих би гласио: „И дронови наши бориће се с вама!“

Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас