„Друга фамилија“ поручила да није нужно поштовати вољу народа

image_2021-09-22_183050

У јучерашњој колумни Жељко Ивановић је, између осталог, оцијенио да било лоше да „састав владе буде утемељен искључиво да изборним резултатима“.

Овакви ставови Ивановића натјерали су МИМистарство оностраних послова на оштру реакцију! МИМистар је истакао да је Ким Џонг Ун несумњиво задовољан порукама текста „Реконструкција, ваистину“ (издвојена фотографија).

Такође није јасно ни како би 37 посланика могло имати једнаку снагу као – 4.

Закључио је да би Ивановић, у неким „сретнијим“ околностима, „могао бити солидан критичар демократије и теоретичар тираније“.

До сличних закључакао дошао је и Бошко Вукићевић, лидер Покрета Слобода народу, који је истакао да поменута колумна савршено рефлектује схватање демократије Друге фамилије.

 

„Дакле, воља народа није мјеродавна, она је нешто што у састављању власти треба избјегавати. Резултати избора не треба да буду било какав путоказ за будуће руковођење државом. Једино што је битно, у том смислу, јесте како ће нека ствар бити виђена „очима страних партнера“.

Па, ако страни партнери одлуче да неко ко има минималну подршку грађана мора да има одлучујућу улогу у вршењу власти – нека тако буде.

Такав концепт демократије Друге фамилије не би требало да уопште ни подразумијева политичке изборе у циљу састављања неке власти. Напротив, Ивановић поручује да је нужно избјећи такво расипање новца, и умјесто тога једноставно питати стране партнере да понуде селекцију. Јер, са изборима или без њих, дође нам на исто.

На тај начин Друга фамилија уважава вољу народа Црне Горе.“, закључио је Вукићевић.

Ин4с


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас