Друга фамилија руши Владу Црне Горе!

vlada CG

Снимак који приказује малтретирање деце професора Кривокапића у Београду прве су објавиле Подгоричке Вијести.

 

Од устоличења митрополита Јоаникија концерн Вијести у власништву Друге фамилије, води систематску и организовану медиску хајку против Србије као наводног главног кривца за дешавања у Црној Гори.

Устоличење митрополита Јоаникија довело је до неколико ствари које са сигурношћу можемо закључити. Прва је да протесте на Цетињу које су заједно организовале Прва и Друга Фамилија Црне Горе, са циљем даље дестабилизације Српске православне цркве и Владе Србије, су епохално пропале. Дошао је премали број људи, за које је већина црногорских грађана исправно приметила да немају не само аутентучни Цетињански акценат, него ни црногорски. Паљење гума и грубе провокације ондашње полиције, такође нису уродиле плодом. Хеликоптер је довео најбитније људе Српске православне цркве и устоличење је обављено канонски исправно и на велику радост верника у Црној Гори али и свих верника СПЦ.

Здравко Кривокапић, изложен притисцима како Прве, тако и друге Фамилије Црне Горе, чак у једном тренутку шири немоћно руке и плаче. Успевши да сачува и своју, и главе јерарха Српске Православне цркве и омогући устоличење, премијер Црне Горе испуњава свој задатак без капи проливене крви.

Прва Фамилија, барем декларативно, одступа и признаје пораз.

Све странке се окрећу у правцу интереса својих грађана у Црној Гори након устоличења, сем једне. УРА Дритана Абазовића и његове Друге Фамилије, Вијести.

Друга фамилија започиње бесомучну кампању како би спречила зближавање између Здравка Кривокапића, Демократског фронта и бечићевих Демократа. Дритан Абазовић је од устоличења, заштитно лице Вијести. Упорно се гура наратив да је Дритан Абазовић уствари, а не Здравко Кривокапић, омогућио устоличење. Хапси се по налогу Кривокапића Вељовић. Дритан га пушта. Демократе реагују на другим порталима, али без успеха. Када Кривокапић најави смену министра полиције Секуловића, због практично опструкције рада полиције, Дритан најављује рушење Владе. Истом Дритану није сметала смена министра Лепосавића због вербалног деликта, већ је тада изјавио да би Лепосавић сам требао да поднесе оставку.

Но све ове ујдурме Друге фамилије и Дритана нису озбиљније нарушиле коалиционе односе у Влади Црне Горе.

Тада, изненада и изнебуха, Друга Фамилија Црне Горе објављује снимак сумњивог квалитета, који носи поруку да Кривокапићева деца нису безбедна , ПО ДРУГИ ПУТ, у Београду Александра Вучића, што би недвосмислено требало да значи да је Србија заправо против премијера Кривокапића a посредно и српске странке у Црној Гори. Ударац Друге фамилије на Кривокапића преко његове деце је заправо ударац на Владу Црне Горе и покушај нарушавања добрих односа у владајућој коалицији који су формирани током устоличења митрополита Јоаникија.

Све оно позитивно што је црква донела црногорском друштву од литија прошле које су довеле коначно и до смене Миловог режима, до скорашњег кохезионог фактора у Влади Црне Горе, Друга фамилија свим силама жели да поништи.

Прву и Другу фамилију наравно не занимају ни идентитетска питања, ни економско стање у држави Црној Гори, нити мир и безбедност грађана, њих као и до сада само занима лично богаћење, власт и моћ и по цену крајњег радикализовања друштва и рушења Владе, неће се одрећи привилегија и капитала који су стекли на народној муци.

Видовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас