Другосрбијанци подржали Куртија у оптужбама на рачун министра Вучевића

Фото: Министарство одбране

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је оптужио министра одбране Милоша Вучевића и „Новосадски клан“ за оружани напад у Бањској крајем септембра, називајући га „парамилитарним и терористичким“, те тврдећи да је напад организован од стране Новосадског клана, на чијем челу је министар одбране Милош Вучевић. Курти је позвао ЕУ и САД да формирају Специјални суд.

Министарство одбране је одмах издало саопштење у коjeм је одбацило oптужбе које је изнео Аљбин Курти као лажне и позвало међународну заједницу да неодложно реагује како би се зауставила прљава медијска кампања приштинског руководства усмерена према Републици Србији и њеним званичницима.

Државно руководство са високим званичицима је такође оштро демантовало ове оптужбе. Међутим, оптужбе косовског премијера Аљбина Куртија на рачун министра Милоша Вучевића, наишле су на подршку од стране немалог броја опозиционара либералне оријентације – другосрбијанаца.

Парадоксално, тиме цела ствар бива бизарнија и указује једино да неким људима доминира критизерство и прихватање сваке пропаганде која долази из Приштине без икаквих доказа и без провере. Овакви ставови могу бити само искоришћени од стране провладиних медија да се дискредитују утицајни опозиционари и они који их подржавају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас