Дукљанска митоманија без граница; Поповић: СПЦ је милитантнија и од БИА-е, најмрачнија структура која постоји у Европи

Milorad Popovic

Човјек који се деценијама уназад представља као књижевник, притом, без икаквих референци даље каже да „српски националисти једино признају да живе сами или уколико су господари“

Дукљански књижевник и бивши боксер Милорад Поповић наставио је оркестрирану хајку на Српску православну цркву. Он је за Хрватску радио телевизију казао да је Српска православна црква милитантна организација, која је милитантнија и од српске војске.

„СПЦ је милитантнија и од БИА-е и од радикала. То је најмрачнија структура која постоји у Европи. То су хришћански талибани. У Црној Гори дошло је до политизације вјере и хомогенизације српског становништва и то са истим актерима, циљевима и рукописом као почетком 90-их“, тврди Поповић.

Човјек који се деценијама уназад представља као књижевник, притом, без икаквих референци даље каже да „српски националисти једино признају да живе сами или уколико су господари“.

„Они се нису навикли да живе у суживоту са другима и да поштују друге. Они Црногорце сматрају отпадом српске нације – закључује Поповић у емисији „Отворено“ ХРТ.

Поповић, као прекаљени борац и ветеран противсрпске мисли и осредњег књижевног дјела, али и својеврсна регионална телевизијска атракција на хрватским и медијима из Федерације БиХ, остаће упамћен по „бисерним“ изјавама у којима је литије Српске православне цркве поредио са исламском револуцијом и Кју-клукс кланом.

Ин4с 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас