Двери предале захтев за формирање комисије Скупштине у вези са Европрајдом

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Skupstina Srbije

Посланица Двери Тамара Миленковић Керковић изјавила је да је тај покрет предао председнику Скупштине Србије Владимиру Орлићу предлог за формирање комисије за истраживање околности одржавања Европрајда у Београду.

Миленковић Керковић је на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине рекла да ће Двери захтеве за отказивање Европрајда послати и Влади Србије и Министарству унутрашњих послова.

„Сви јавни наступи Двери у последњих месец и по били су у правцу образлагања разлога због чега до отказивања ове манифестације треба да дође“, казала је Миленковић Керковић.Она је рекла да покрет Двери као парламентарна странка сматра да постоји „велики притисак“ за одржавање те манифестације која је „противна и јавном моралу и потпуно финансијски нетранспарентна а здравствено и безбедносно врло ризична“.

Миленковић Керковић је рекла и да је најављено одржавање Европрајда „поновни притисак за увођење закона о истополним заједницама“, због чега је навела да Двери „траже отказивање Европрајда“.

„Позвали смо Александра Вучића да искористи свој ауторитет председника републике и одмах упути сугестију за отказивање Европрајда да би се окренули важним питањима“, казала је Миленковић Керковић.

Посланица Двери Радмила Васић је рекла да одлука о формирању комисије треба да се донесе на седици републичког парламента.

„Ми смо упутили захтев председнику Народне скупштине, када се донесе одлука о формирању (комисије) рок је од седам дана да сви чланови комисије доставе своје представнике“, рекла је Васић.

Према најавама организатора, Европрајд ће се у Београду одржати од 12. до 18. септембра.

Beta

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас