Џаферовић: Тражим од високог представника да смени Додика

Џаферовић

Због бојкота рада Председништва БиХ Милорада Додика, бошњачки члан тог тела Шефик Џаферовић затражио је „реакцију међународне заједнице“.

Рад седнице Председништва Босне и Херцеговине у Сарајеву српски члан те институције Милорад Додик блокирао је негласањем, пише портал Кликс.

Бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић рекао је да на седници „фактички није донесена ниједна одлука“.

„Додик је гласао против свих тачака дневног реда. Усвојене су једна или двије информације гдје није потребан консензус и гдје је могуће већински донијети одлуку“, навео је Џаферовић.

Према његовим речима, на такав начин Председништво БиХ неће моћи да ради и штетност бојкота те институције је очигледна.

„Нисмо могли ставити тачку ни на именовање амбасадора. Институција Предсједништва БиХ је угрожена. Угрожена је надлежност Предсједништва и активности које су под њеном ингеренцијом“, истакао је Џаферовић.

Сматра да Додик злоупотребљава ову институцију одбијањем извршавања својих уставних овлашћења, па због тога тражи реакцију међународне заједнице.

Нагласио је да то значи да очекује од високог представника да смени Милорада Додика, додавши да ће српски члан Председништва морати да промени своју политику уколико не жели да оде са политичке сцене.

Извор: РТС 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас