Џаред Израел – Албанци и Арапи стварали своје нације прогоном и истеривањем Срба и Јевреја

dzared izrael

Амерички писац и публициста Џаред Израел рекао је да је такозвано Косово настало истеривањем Срба из земље њиховог порекла, као што је и „Палестина“ настала прогоном Јевреја из њихове постојбине, те да су тврдње да Арапи у Гази „само желе да ослободе своју нацију, историјску Палестину“ идентичне оним да су Албанци „само желели да ослободе своју нацију“.

„Као што никада није било историјског `Косова` и, заиста, `Косово` не значи ништа на албанском језику, тако никада није било историјске `Палестине`, а `Палестина` не значи ништа на арапском“, написао је Израел на свом „Фејсбук“ профилу.

Према његовом мишљењу, тврдње да Арапи у Гази „само желе да ослободе своју нацију, историјску `Палестину`“ идентичне су оним да су Албанци „само желели да ослободе своју нацију, историјско `Косово`“.

„Под Лигом народа, Велика Британија је преузела контролу над подручјем, које се сада зове Палестинска мандатна територија. Препознајући дугогодишњу јеврејску везу са овом земљом, Лига народа је наложила Британији да створи јеврејску домовину на целој територији, поштујући права нејеврејског становништва“, подсетио је Израел.

Уместо тога, напоменуо је Израел, Британија је искористила већину земље да створи Јордан, из којег су Јевреји били искључени и насилно поставила антијеврејског Амина ел Хусеинија за муфтију јерусалимског, дајући му тако верски ауторитет да подстиче Арапе да масакрирају Јевреје.

„Успео је 1929. године, са ужасним масакрима веома сличним масовном убиству које су Арапи из Газе управо извршили над цивилима у јужном Израелу“, каже Израел.

Он је навео да је мит о арапској палестинској нацији настао током шездесетих година прошлог века као трик за односе са јавношћу.

„Све до средине шездесетих, свет је видео да се мали Израел супротставља удруженим снагама муслиманског света. Свету је речено да Израел тлачи сиромашне људе који су само заинтересовани за национално ослобођење“, додао је амерички публициста.

Он је објаснио да је, у ствари, Израел морао да се брани од Арапа који су били толико индоктринирани нацистичким антисемитизмом да су били спремни да умру све док могу прво да масакрирају Јевреје. „Нажалост, лаж потлачене палестинске нације објављују скоро сви светски медији и владе, Истока и Запада“, констатовао је Израел.

Џаред Израел је изузетан познавалац политичких и друштвених дешавања у свијету, као и на Балкану.

Израел је познат и по томе што је указао да су срамотне тврдње да је у Сребреници „почињен највећи геноцид после Другог светског рата“ зато што се то тамо није догодило, те да је геноцид у којем је убијено око 2.000, а протерано 250.000 људи почињен у Републици Српској Крајини.

Он је члан Међународне комисије за утврђивање истине о Јасеновцу која окупља најистакнутије светске стручњаке из области проучавања геноцида и Холокауста, а бави се истраживањем истине о систему усташких концентрационих логора смрти Јасеновац.

Ова комисија је основана 2000. године, а њено седиште је у Бањалуци.

ЊУТОН, 11. ОКТОБРА /СРНА/

Извор: srna.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас