Епархија Рашко-призренска: Наоружани маскирани људи упали у манастир Бањска

Kosovo je Srbja

Епархија Рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилима у манастир Бањска, те да се крећу двориштем манастира и да се повремено чују пуцњи. Епархија у саопштењу најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на северу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица повређена.

Из Епархије рашко-призренске у саопштењу истичу да је убиство полицајца на Косову и Метохији озбиљан инцидент који може имати велике последице и да је зато веома важно да се предузме све како би се сачувао ред, мир и поредак.

Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулог полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што пре опоравити.

„Епархија је јако забринута јер, према најновијим информацијама, група наоружаних маскираних људи упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира“, наведено је у саопштењу.

Истичу да су се, ради безбедности, братија манастира и поклоници закључали у конак, а храм манастира је такође закључан.

„Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи“, упозоравају из Епархије рашко-призренске.

Епархија најоштрије осућује отворено насиље које се примењује у верском објекту Српске православне цркве, позивајући све стране да што пре прекину сукоб.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас