ЕУ „БРОД“ ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ И ДУБЉЕ! Нове државе пред изласком из заједнице

Фото: Скриншот Јутјуб

До данас је само Велика Британија напустила Европску унију. Али евроскептицизам цвета у Грчкој, Италији, Француској, Мађарској и Шведској, пише популарни британски лист Дејли мејл.

Велика Британија је до сада једина земља која је напустила Европску унију. Међутим, трендови вођени евроскептицизмом само су јачи у Грчкој, Италији, Француској, Мађарској и Шведској, наводи популарни британски лист Дејли мејл.

Џими Акесон шеф друге по величини странке у Шведској, рекао је да треба проценити и преиспитати потребу за чланством његове земље у Европској унији. Осим тога, након немилосрдне штедње и смањења финансирања додељених Грчкој, тренд Атине да напусти ЕУ постаје стваран, наводи британски лист.

„Укупно 53 одсто грађана (Грчке – прим. аут.) рекло је да су песимистични по питању будућности ЕУ, а 60 одсто је рекло да не верује ЕУ – то је највећи број међу свим државама чланицама“, појашњава се. ДМ.

Грађани Италије такође негативно гледају на изгледе да наставе да остану чланица Европске уније, наводи Дејли мејл. Италијанска Република је тешко погођена последицама пандемије, а Рим је врло често критиковао Брисел због споре и споре подршке.

„Неки аналитичари сматрају да се италијански премијер једноставно поиграва са ЕУ из нужде због финансијских проблема Италије“, тврди британски лист.

Италија је, уз Француску, оснивач европског блока. Међутим, Париз је постао један од најгласнијих критичара алијансе. Према писању једног британског листа, грађани „Пете републике” сматрају да је Француска република потпуно изгубила суверенитет у круговима ЕУ.

Мађарски премијер Виктор Орбан, према новинарима ДМ-а, важи за „изопћеника” у Европској унији. Републику Мађарску у ЕУ често критикују због могуће подршке Русији. Балканској земљи је већ одузета новчана надокнада након пандемије, резимирао је британски лист.

Извор: Њуз Фронт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас