ЕВРОПА ЉУТА НА ОРБАНА! Да ли је могуће да то радите?

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
orban

Мађарска је спремно прихватила нове услове за куповину руског гаса. Државна енергетска компанија МВМ већ разговара са Гаспромом о преносу трансакција у нашу националну валуту.

О томе је у интервјуу за РИА Новости говорио руски амбасадор у Мађарској Јевгениј Станиславов. Он је рекао да је МВМ раније потписао дугорочни уговор са руском гасном корпорацијом, а сада га мења.

Станиславов је напоменуо да не прати изјаве мађарских политичара о новим условима за рад са Гаспромом. Међутим у целини Будимпешта је нормално реаговала на обрачун у рубљама и изјавила да не намерава да тражи нове изворе горива и замену за јефтини руски гас.

Друге земље су се нашле у тежем положају када су објавиле да одбијају да прихвате услове Русије. Дакле, Немачка одбија да купује гориво за рубље. Истовремено већ се сазнало да је Гаспром прекинуо вађење и убризгавање гаса у највеће немачко складиште Реден.

Одлука да се продаја гаса претвори у рубље била је одговор на оштре антируске санкције. Такав потез је омогућио јачање националне валуте и стабилизацију ситуације у земљи. Тако су курсеви рубље и долара већ значајно пали и у наредним данима могу се вратити на вредности које су биле пре почетка специјалне операције у Украјини.

Њуз Фронт

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас