Европол ухапсио више од сто припадника албанске мафије, наводе шпански медији

Европол

Више од сто особа је ухапшено и уништено је око 25.000 садница марихуане у акцији шпанске полиције против албанске мафије на неколико локација у тој држави. Шпанска полиција тврди да је шверц марихуане у последњих неколико година лансирао албанску мафију у сам врх криминалних организација у Европи.

Истрага је трајала више од годину дана и на крају је ухапшено 107 особа повезаних са албанским криминалним групама, које су шверцовале марихуану широм Европе, саопштила је шпанска полиција.

Наводни криминалци ухапшени су на 51 локацији у Шпанији и током акције је уништено 25.000 садница марихуане, тона спаковане дроге, 70.000 евра и нешто оружја и опреме.

Акција полиције је обухватила Тарагону, Барселону, Ђирону и Кастељон, а у процесу идентификовања криминалаца учествовале су и полиције из Албаније и Немачке. У акцији је учествовало четиристо агената.

Шверц марихуане омогућио је албанској мафији да се „такмичи са осталим криминалним организацијама, попут италијанске или балканске мафије“, навела је шпанска полиција.

Полиција је, такође, навела да су илегалне плантаже марихуане крале струју из локалних мрежа, чиме је причињена штета процењена на око 1,6 милиона евра.

Шпанска полиција је упозорила да се тренутно води неколико акција против албанске мафије, махом под окриљем Европола.

Извор: РТС 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас